Bývalý šéf dozorčí rady České pošty povede dodavatele IT systémů pro justici

Nový generální ředitel společnosti CCA Group Jan Mareš.

Nový generální ředitel společnosti CCA Group Jan Mareš. Zdroj: CCA Group

CCA Group realizuje řadu zakázek pro státní organizace. Například v roce 2018 uzavřela smlouvu s ministerstvem financí o dodávce kontrolního programu pro provozovatele hazardu. (ilustrační foto)
Jan Mareš byl předsedou dozorčí rady České pošty v letech 2014 až 2018.
Česká pošta (ilustrační foto)
Ministerstvo spravedlnosti (ilustrační foto)
5
Fotogalerie

Novým generálním ředitelem IT společnosti CCA Group se stal Jan Mareš. Do loňského jara byl v čele dozorčí rady České pošty. Ve funkci Mareš vystřídá Jiřího Lacigu. Mezi významné zákazníky CCA Group patří stát.

„Mým cílem je přidat rozvoj hlavně v obchodní oblasti,“ uvedl Mareš ke své nové misi. Mareš byl předsedou dozorčí rady České pošty v letech 2014 až 2018. Předtím působil jako investiční bankéř, mimo jiné v bance Morgan Stanley. Dosavadní generální ředitel CCA Group Laciga bude nadále členem představenstva a poradcem. 

CCA Group realizuje řadu zakázek pro státní organizace. Například v roce 2018 uzavřela smlouvu s ministerstvem financí o dodávce kontrolního programu pro provozovatele hazardu.

V předchozích letech firma pro ministerstvo spravedlnosti vytvořila registr přestupků. Pro resort spravedlnosti společnost dělala množství dalších zakázek. Mimo jiné CCA Group spravuje systémy pro soudy a státní zastupitelství. 

Na trhu působí CCA Group od roku 1991. Loni měl podnik tržby 170 milionů korun. Do letošního roku byl majitelem firmy Jiří Laciga. Podle mediálního zástupce CCA Group Iva Měšťanka prodal společnost v září švýcarským investorům.