FBI otevřela Pandořinu skříňku. Podívejte se, jakým přístrojem agenti odemykají iPhony

iPhone

iPhone Zdroj: Živě.cz

GrayKey slouží k prolomení iPhonu
IP-Box 2
iPhone
iPhone
iphone
6
Fotogalerie

Vzpomínáte na kauzu Apple vs. FBI z jara 2016? „Federálové“ nutili Apple odemknout iPhone vraha ze San Bernardina a pro podporu neváhali jít ani do nejvyšších politických pater. Nakonec zaplatili izraelské firmě Cellebrite, která ochranu telefonu za několik desítek milionů korun prolomila.

Dnes jsme o dva roky dále, do iPhonů se dostane více firem a cena klesla o několik řádů. Zmíněná Cellebrite prý láme jeden iPhone za druhým v ceně 5 tisíc dolarů za kus. Úřad pošle mobil do Cellebrite a „za pár dní se vrátí s lístečkem s napsaným PINem“. Blog malwarebytes.com zveřejnil článek o zařízení GrayKey od firmy Grayshift, které si mohou dovolit už i menší instituce a proces prolomení ochrany tak mají zcela pod svou kontrolou.

Je to krabička o rozměrech zhruba 10×10×5 centimentrů, ze které vedou dva kabely s konektorem Lightning. Připojit tedy lze dva iPhony, po dvou minutách se odpojí a po asi dvou hodinách se na displeji zobrazí černá obrazovka s informacemi, které obsahují PIN pro odemčení. U šestimístného PINu může prolamování trvat tři dny a déle.


Celý článek čtěte zde >>>