Jaromír Soukup prodal portál PCtuning.cz majiteli pořadu Re-Play a portálu Hrej.cz

Jaromír Soukup

Jaromír Soukup Zdroj: Profimedia.cz

Mediální skupina Empresa Media, kterou vlastní Jaromír Soukup, prodala agentuře Grunex IT portál PCtuning.cz. Cílem akvizice je posílit mediální obsah agentury Grunex, která se specializuje na marketingové a PR aktivity zaměřující se na počítačové hráče a eSport. Další detaily obchodu strany nezveřejnily.

Pro Grunex to není za poslední dobu jediná provedená akvizice na poli mediálního trhu. Po koupi podílu v herním pořadu Re-Play a loňském převzetí tuzemského herního portálu Hrej.cz a řady komunitních webů nyní cílí i na klasické příznivce informačních technologií.

„Portfolio Grunex médií se doposud zaměřovalo zejména na gaming a eSport, se kterým však hardware velmi úzce souvisí,“ říká Martin Liberský, jednatel a spolumajitel agentury Grunex, a doplňuje: „Koupě PCtuning.cz nám umožní efektivně oslovit právě tuto příbuznou skupinu čtenářů.“

Grunex přitom počítá se zachováním stávajícího osazenstva redakce v čele se zkušeným šéfredaktorem i dalšími matadory Michalem Rybkou, Zdeňkem Obermaierem, Adamem Vágnerem a dalšími členy. Zároveň plánuje investice do rozvoje webu, zejména jeho kompletní inovaci.

„V současnosti pracujeme na aktualizaci našeho největšího herního webu Hrej.cz a hned po něm přijde na řadu PCTuning.cz. Chceme přinést nejen nový moderní vzhled, ale s ním i koncept a obsah. Jsme si vědomi i rostoucího zájmu o videoobsah, na který se budeme zaměřovat výrazně více než doposud,“ uzavírá Liberský.

Mediální dům Empresa Media patří podle webových stránek firmy mezi největší česká vydavatelství. Vydává například časopisy Týden, Sedmička či Interview a knihy. Na jaře přeměnila časopis Týden na měsíčník a loni ukončila vydávání časopisu Instinkt. Na přelomu let 2012 a 2013 do skupiny přibyla televize Barrandov. Letos na jaře Empresa projevila zájem o vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci.