Jsme technologická firma, tvrdí o sobě Nike díky aplikaci na měření chodidel

Sportovní boty

Sportovní boty Zdroj: profimedia

Nike
Nike
3
Fotogalerie

Výrobce obuvi a oblečení Nike uvede během léta aplikaci, která má zjednodušit zákazníkům výběr správné velikost bot. Podle manažerů firmy půjde o natolik významnou novinku, že o Nike začínají hovořit jako o technologické společnosti, uvádí server TechCrunch.

Ve vybraných amerických obchodech si budou moci spotřebitelé od července nechat změřit nohy pomocí speciální aplikace Nike Fit, která využívá principů takzvané rozšířené reality. V průběhu léta mají takovou příležitost dostat i evropští zákazníci.

Těm program automaticky doporučí, jaká velikost obuvi je pro ně nejlepší. Nike tvrdí, že většina klientů si boty vybírá špatně, což se prý chystá změnit.

„V tuto chvíli jsme de facto technologickou firmou,“ uvedl pro portál TechCrunch produktový manažer Nike Michael Martin. Zmíněný server připomíná, že se Nike Fit představuje veřejnosti šest měsíců poté, co Nike koupil izraelský start-up Invertex. Ten se specializuje na skenování lidského těla.

Probíhající testování novinky však nevyvážilo šok, který v posledních sedmi dnech utrpěly akcie Nike na burze v důsledku vyostření americko-čínských obchodních sporů. Jejich hodnota během týdne klesla o zhruba sedm procent.