Kde sídlí ochránci počítačů. Avast vytvořil brněnské Silicon Valley

V areálu Vlněna vzniká další administrativní centrum

V areálu Vlněna vzniká další administrativní centrum Zdroj: E15 Michal Nosek

Kantýna v brněnském Avastu
Jídelna v brněnském Avastu
Jídelna v brněnském Avastu
Čtyři patra kanceláří Avast v Brně propojují designová schodiště
Nové kanceláře antivirového lídra Avast
12
Fotogalerie

Kancelářský prostor Vlněna nedaleko brněnského hlavního nádraží ovládl globální lídr v segmentu digitální bezpečnosti, koncern Avast. Ten přestěhoval své zaměstnance na čtyři podlaží nejmodernějších prostor.

V nové budově na osmi tisících metrech čtverečních pracují čtyři stovky pracovníků. Soustředí se zde většina globálního týmu virové laboratoře Avastu. Většinu tvoří týmy českých softwarových inženýrů.

„Česká republika má mnoho talentovaných inženýrů a je domovem předních technických univerzit. S nimi uzavíráme partnerství, díky nimž najímáme pracovníky do našich výzkumných a vývojových center,“ uvedl Vince Steckler, výkonný ředitel společnosti Avast.

Pro Avast jako globální firmu je důležité, aby všichni zaměstnanci po celém světě měli podobné pracovní standardy. „Brněnské prostory jsou srovnatelné s našimi dalšími vlajkovými loděmi, jako je sídlo v Praze, nebo San Franciscu,“ doplnil Steckler.


V původním videu jsme nesprávně uvedli, že výstavbu komplexu realizuje společnost CPI, jedná se ovšem o firmu CTP Invest. Za chybu se redakce E15 omlouvá a zanedlouho publikuje video se správnými informacemi.