Libuše Šmuclerová se v CNC soustředí na strategii. Její pozici zaujme finanční ředitel Tomáš Stránský

Ředitelka a poté spoluředitelka největšího tuzemského vydavatelství Czech News Center (CNC) Libuše Šmuclerová.

Ředitelka a poté spoluředitelka největšího tuzemského vydavatelství Czech News Center (CNC) Libuše Šmuclerová. Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Vydavatelství Czech News Center (CNC) mění vedení a pokračuje v digitální transformaci. Ředitelka a od loňska spoluředitelka Libuše Šmuclerová, která vedla firmu od března 2007, se od 1. ledna posouvá z výkonného do strategického vedení CNC. Jako předsedkyně představenstva CNC se bude věnovat strategii vývoje vydavatelství. Na pozici Co-CEO po ní nastupuje finanční ředitel Tomáš Stránský, druhým zůstává Juraj Felix, uvedla firma vydávající i deník E15 v tiskové zprávě.

„Cílem změn je co nejpřímější fokus na zásadní změny, kterým média musejí zejména v poslední době čelit, a to jak v byznysu, technologiích, tak v ochraně a rozvoji kvalitního vydavatelského obsahu,“ uvedla za CNC Adéla Šefránková.

Stránský vystudoval Vysokou školu ekonomickou a v roce 2000 nastoupil jako auditor do Ernst & Young. V roce 2004 začal pracovat pro CNC (dříve Ringier ČR, pak Ringier Axel Springer CZ – pozn. red.). Začal pro firmu pracovat jako seniorní finanční kontrolor, v roce 2008 pak jako finanční a administrativní ředitel. Od roku 2013 je finančním ředitelem a členem představenstva CNC.

V kompetenci Juraje Felixe je řízení inzerce, on-line vývoje, video kontent a eventy. V gesci Tomáše Stránského budou finance, personální záležitosti, marketing a výroba a distribuce tisku.