Pfizer hledá v Česku startupy. Otevře pro ně exkluzivní platformu

Pfizer

Pfizer Zdroj: Profimedia.cz

Farmaceutická společnost Pfizer umožní českým startupům zaměřeným  na technologie v oblasti zdravotnictví přihlásit se do platformy Pfizer Healthcare, která je známá především v zahraničí. Ze startupů bude však vybráno pouze pět kandidátů, kteří odprezentují svůj nápad odborné porotě. V případě úspěchu získají přístup k pfizerovské síti odborníků, marketingovým a logistickým nástrojům i cenným kontaktům, uvedl ve středu Pfizer v tiskové zprávě.

„Pandemie naplno ukázala, jak významnou roli hrají inovace a digitální technologie v oblasti zdravotní péče a farmacie,“ říká Roman Jelínek, ambasador projektu ze společnosti Pfizer. To je podle něj důvod, proč se pro takový krok rozhodli.

Startupy, které přinesou zajímavý projekt, jenž bude zapadat do filozofie společnosti Pfizer, mohou získat individuální podporu a spolupráci podle svých potřeb. Může se jednat například o přístup k vlastní síti expertů, mentoring, marketingové nástroje a komunikaci či propojení se správnými partnery, které jsou pro startupy klíčové.

Pfizer si slibuje objev inovativních řešení, která například pomáhají včasné detekci a lepší diagnostice onemocnění, zvyšují povědomí o nemoci, monitorují dodržování předpisů a dávkování léků nebo pracují se sledovanými hodnotami v průběhu léčby. 

Své projekty mohou startupy registrovat do 15. října. Na selekci kandidátů se podílí i český startup Leadspicker, jenž se specializuje právě na vyhledávání zajímavých startupů a zautomatizování získávání leadrů.

Pfizer je mezinárodní farmaceutická společnost s vlastním výzkumem, vývojem a klinickým hodnocením léků, a to i v České republice. Od svého založení v roce 1849 sídlí v New Yorku v USA, přičemž v Čechách začala dceřiná firma působit roku 1993. 

Video placeholde
Jak pandemie změnila e-commerce v Česku? • Videohub