Postrach odborů: Boston Dynamics představila robotického skladníka

Video placeholde

Známý vývojář robotů Boston Dynamics předvedl nový typ robota, který je zaměřen na reálné nasazení do skladů. Vyplatí se zejména tam, kde je potřeba rychle a efektivně po kusech přemísťovat balíky či další jednoduše skladné předměty. 

Boston Dynamics pravidelně předvádí inovace v oblasti robotů, které mají jak lidskou, tak zvířecí podobu. Jejich konstrukce a technologie patří mezi nejpokročilejší, stále však není na trhu nic, co by šlo prodávat jako použitelný finální produkt. To by se ale mohlo brzy změnit právě s představením nového robotického skladníka.

Handle Robot není úplně nový, ale vychází ze starší generace. Jak napovídá název, primárním zaměřením robota je přemísťování věcí, což se děje právě v různých skladech. Boston Dynamics na videu ukazuje dvojici těchto robotů a jejich dovednosti ve dvou různých případech.

Jak je vidět, jeden robot přemísťuje balíky ze skladového regálu na paletu a druhý ze stejného místa na běžící pás. Stroje nejsou vybavené žádnými kabely, fungují zcela samostatně na vlastní baterii, která je umístěná v pohyblivé zadní části.

Tato část je kritická pro celé fungování robota při práci s vyšší hmotností, pro kterou se „hlavou“ na rameni musí dostat dále do regálu.

Zbytek článku najdete na stránkách Živě.cz >>>