Vstup tabletu Samsung Galaxy na australský trh se opozdí

Korejská společnost Samsung dnes oznámila, že uvedení tabletu Galaxy na australský trh se nejspíše opozdí. Samsung chce počkat na zářijové vyjádření soudu ohledně patentových sporů s konkurenčním Applem. informovala o tom agentura Reuters.

Minulý týden Apple uspěl u nizozemského soudu a vybojoval zákaz prodeje 3 nových smartfonů v některých evropských zemích. Zpoždění prodeje tabletu Galaxy v Austrálii je tedy další z mnoha komplikací, se kterými se Samsung musí potýkat. Německý soud též prodloužil zákaz prodeje tabletu v Německu až do 9. září.

Samsung dnes prohlásil, že se dohodl na odložení prodeje tabletu Galaxy 10.1 v Austrálii a počká na vyjádření soudu, které by mělo padnout v týdnu od 26. září. V několika dnech bude také podávat odvolání k australskému soudu.

„Dnes jsme informovali federální australský soud o tom, že nejspíše budeme podávat žalobu na australské zastoupení Applu a Apple jako takový kvůli neplatnosti jeho patentů a nedodržení patentových práv při prodávání iPadu a iPhonu,“ uvedl Samsung v prohlášení.

Apple si naopak stěžuje, že Samsung porušil jejich patenty u tabletu Galaxy a dalších produktů. Otrocky prý překopírovali vzhled a celkový koncept přístroje. Tato tvrzení ale Korejci zásadně odmítají.

Samsung a Apple se v patentové bitvě o smartfony a tablety nachází od letošního dubna. Apple se těmito žalobami nejspíše snaží zabránit primu operačního systému Android od Googlu, a tak se zaměřuje na největšího výrobce využívající tuto technologii – Samsung.