Kandidát na šéfa DPP Ďuriš má blízko ke katovi exředitele Liche

Předseda dpzorčí rady DPP Jiří Nouza

Předseda dpzorčí rady DPP Jiří Nouza Zdroj: Euro Martin Pinkas

Bývalý předseda dozorčí rady pražského dopravního podniku (DPP) Jiří Nouza má velmi blízko k jednomu z horkých kandidátů na ředitele DPP, bývalému dlouholetému personálnímu řediteli podniku Jaroslavu Ďurišovi. Oba muže spojuje jméno Petr Vácha, který byl předsedou představenstva v „Nouzově“ společnosti Zevyp a zároveň figuroval i ve firmě AZPV, kde zase působil jako jednatel právě Ďuriš.

Právě tohoto spojení se zřejmě Nouza obával, když ohlásil svou rezignaci a vysvětlil ji tím, že nechce znevěrohodnit výběrové řízení na post nového šéfa městské společnosti. V současnosti působí Nouza jako řadový člen dozorčí rady podniku. A z Jaroslava Ďuriše se podle informací serveru E15.cz stal jeden ze tří horkých kandidátů ve finálním kole. „Nebudeme to komentovat,“ uvedla tisková mluvčí podniku Tereza Krásenská.

Ďuriš, který působí od dubna jako ředitel budějovického Dopravního podniku, pozici personálního ředitele DPP opustil rok poté, co do funkce nastoupil tehdejší generální ředitel Martin Dvořák. Právě za Dvořákova vedení se údajně uzavíraly pochybné smlouvy na provoz SMS jízdenek či zajištění externích právních služeb.

Jiří Nouza stál jako předseda dozorčí rady DPP za odvoláním bývalého ředitele podniku Vladimíra Liche, Lich musel post předsedy představenstva i generálního ředitele opustit krátce poté, co inicioval podání trestních oznámení kvůli nevýhodným kontraktům dopravního podniku. Nouza odešel z čela dozorčí rady necelé dva měsíce po Lichovi.

:

Společnost Zevyp, kde figuroval Nouza od 20. února 2009 jako předseda představenstva, například vyhrála u Nouzova bývalého zaměstnavatele ŘSD tři veřejné zakázky. Vždy formou vyjednávání s výzvou k účasti v soutěži. V současnosti je v likvidaci.