Metanol již zabil 26 lidí

Před metylalkoholem z Česka varují i polská média. Server wprost.pl vydal k příslušné zprávě titulek: "Metylalkohol zabíjí Čechy, Poláci jsou v nebezpečí!".

Před metylalkoholem z Česka varují i polská média. Server wprost.pl vydal k příslušné zprávě titulek: "Metylalkohol zabíjí Čechy, Poláci jsou v nebezpečí!". Zdroj: ctk

Metanol má další oběť. Pitva potvrdila otravu u šedesátiletého muže, který zemřel v ostravském bytě. Celkem už v celém Česku zemřelo 26 lidí. Nejvíce v Moravskoslezském kraji, kde je obětí 16. Informovala mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Zatím posledního přiotráveného muže objevila policie ve vážném zdravotním stavu na Karvinsku. V garáži, kde ležel muž, policie našla i prázdné lahve od alkoholu různého druhu. „Muž nereagoval na podněty, byl převezen do nemocnice a hospitalizován. Toxikologické rozbory detekovaly intoxikaci methylalkoholem,“ uvedla pro agenturu Mediafax policejní mluvčí abriela Holčáková.

V havířovské nemocnici nyní leží tři pacienti s otravou metanolem, jednoho z mužů, se lékaři chystají propustit domů.

V Moravskoslezském kraji již zemřelo v důsledku otravy methylalkoholem 15 lidí, u dalšího podezřelého úmrtí - šedesátiletého muže, se čeká na závěr soudního znalce.