Pražský magistrát opouští šéf investic. Měl na starosti i Blanku

Pražský tunel Blanka

Pražský tunel Blanka Zdroj: CTK

Z pražského magistrátu odchází ředitel odboru strategických investic Filip Koucký i jeho zástupce Tomáš Eliáš. Uvedl to server Lidovky.cz. Pod odbor spadá třeba financování tunelu Blanka, který se v minulých letech prodražil o miliardy korun. Tunel měl řidičům sloužit už před čtyřmi lety a vyšel zatím na 37 miliard. Koucký se však do čela investičního odboru dostal teprve loni v létě a odchází na vlastní žádost. Důvody odchodu nechtěl sdělit.

Koucký podal výpověď minulý týden. Lidovky.cz spekulují, že za odchodem mohly stát spory s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO), ale Koucký i Krnáčová to popřeli.

„Odchod pana Kouckého byl jeho vlastním rozhodnutím. Mrzí mě, ale beru ho. Nejsem si vědoma, že bychom spolu měli nějaké spory,“ řekla primátorka. Že zároveň odchází i zástupce Kouckého Eliáš je prý jen shoda okolností, řekl serveru Koucký.

Personální změny zřejmě nebudou mít vliv na dokončení a otevření Blanky, píší Lidovky.cz. Koucký vedl odbor investic jen dočasně, jako pověřený ředitel, a nového šéfa odboru chce město vybrat ještě během května, řekl serveru náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Dolínek (ČSSD).

Tunel Blanka, jehož stavbu zahájil magistrát ještě pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), je součástí vnitřního silničního okruhu. Blanku provázejí po celou dobu výstavby komplikace. Pod vedením Krnáčové se například nedávno Praha přela s dodavateli stavby o navýšení nákladů kvůli poškození několika kilometrů kabelů v Blance vodou. Tunel má být podle posledních informací zprovozněn letos 15. září.