Skanska chystá na Smíchově miliardový obchod s bývalou tramvajovou vozovnou

Skanska Property staví novou administrativní budovu na Smíchově v místech, kde stála vozovna tramvají.

Skanska Property staví novou administrativní budovu na Smíchově v místech, kde stála vozovna tramvají. Zdroj: Vizualizace Skanska

Na dohled od projektu Five je další kancelářské centrum postavené developerskou odnoží Skansky, které se jmenuje Riverview.
Skoro celý projekt Riverview si pronajal americký farmaceutický obr MSD.
Centrum Riverview koupil po dostavbě realitní fond Invesco.
4
Fotogalerie

Ještě letos by se v Praze 5 měla uskutečnit velká realitní transakce. Developerská společnost Skanska Property tam pracuje na prodeji svého kancelářského projektu Five. Vznikl předěláním staré tramvajové vozovny.

„Lze očekávat, že prodej projektu Five proběhne v letošním roce,“ uvedla manažerka Skanska Property Alexandra Tomášková.

Zhruba polovinu nové budovy si pronajal americký farmaceutický gigant MSD. Rozšířil tam svoje celosvětové IT centrum. Jeho hlavní část už provozuje v nedaleké administrativní stavbě Riverview. Také to postavila Skanska. Po dokončení a obsazení prodala v roce 2014 objekt americkému fondu Invesco.

Stejní Američané si od Skansky předloni koupili rovněž karlínské kancelářské centrum Corso Court, a to za 55 milionů eur. Částka převyšující v přepočtu jednu miliardu korun může být podobná i v případě projektu Five.

Skanska v současnosti staví naproti Nádraží Holešovice další administrativní centrum Visionary. „O pronájmu budovy probíhají úzká jednání,“ dodala Tomášková. Na zveřejnění jmen konkrétních nájemců podle ní dosud čas nenastal.