11 exluzivních klubů pro vyvolené: Uzavřené kluby pro smetánku, kam se jen tak nedostanete

Třípatrový klub v západním Londýně je exkluzivním spolkem pro vybrané londýnské divadelní herce, spisovatele a producenty.

Třípatrový klub v západním Londýně je exkluzivním spolkem pro vybrané londýnské divadelní herce, spisovatele a producenty. Zdroj: The Club at The Ivy

Prostým výhledem rozhodně netrpí na zámku Skibo, kde sídlí skotský The Carnegie Club. Někdejší honosné sídlo průmyslníka a filantropisty Andrewa Carnegieho, které ne nadarmo nazýval nebem na zemi, je přímo ztělesněním života lordů.
Pouze přes utajené dveře a na pozvání vede vstup do milánského Club 1930, v němž se během tradičního Fashion Weeku vyskytují přední topmodelky.
V srdci Skalnatých hor v americké Montaně stojí nádherný resort Yellowstone Club, privátní spolek s rozlehlým golfovým a lyžařským areálem. Do vybrané komunity prestižního klubu patří například miliardář Bill Gates či zpěvák a producent Justin Timberlake.
Milionářský The Metropolitan Club vyžaduje striktní společenský dress code a naopak zakazuje používání mobilních telefonů ve veřejných prostorách noblesního sídla na slavné Páté Avenue. Hosté mají k dispozici 22 pokojů, bowlingovou dráhu i epesní halu, v níž se odehrávají prestižní benefiční události či svatby.
Tak exkluzivní klub, že může trvat až patnáct let než se žadatel stane jeho členem. Obrovský areál rozléhající se podél řeky Temže nabízí jeho členům tenisové kurty i honosné zahrady. Prestižní destinace pro anglické džentlmeny.
28
Fotogalerie

Tajné dveře, přísný kodex oblékání, zakázané telefony, vstup pouze na pozvání i dlouhé čekací lhůty pro uchazeče. A samozřejmě neslýchané poplatky. Uzavřené kluby pro vyvolené jsou lákavým, leč pro běžného člověka stěží dosažitelným cílem. Společný jmenovatel exkluzivních klubů pro vyšší třídu je vždy stejný: vysoký společenský status a pohádkové bankovní konto. Vlastní klub má dokonce i zábavní park Disneyland.

Zábava, dovolená i byznys

New York, Milán, Paříž, Londýn i Tokyo. Privátní kluby zpravidla sídlí ve světových metropolích a vstupenka mezi jejich členy je podmíněna nekompromisními pravidly. Není divu, do jejich řad často patří miliardáři, sportovní a filmové hvězdy ze stříbrného plátna, politici a prezidenti. Kromě exkluzivní noční zábavy kluby slouží luxusním rodinným dovoleným i budování byznysu. 

Tím vůbec nejvíce nepřístupným je údajně londýnský noční klub na 5 Hertford Street, kde se v minulosti objevili oscarový herec Leonardo DiCaprio či britský princ William. V nabídce klubů pro vyvolené Londýnu zdatně sekunduje ostrov Manhattan v New Yorku. Milionářský The Metropolitan Club vyžaduje striktní společenský dress code a naopak zakazuje používání mobilních telefonů ve veřejných prostorách noblesního sídla na slavné Páté Avenue. Hosté mají k dispozici 22 pokojů, bowlingovou dráhu i epesní halu, v níž se odehrávají prestižní benefiční události či svatby. 

Tajný vstup v Miláně

Některé kluby jsou tak exkluzivní, že jsou zcela upřeny očím veřejnosti. Pouze přes utajené dveře totiž vede vstup do milánského Club 1930, v němž se během tradičního Fashion Weeku vyskytují přední topmodelky. Vlastní klub pro exkluzivní společnost má dokonce velmi nečekaná adresa - zábavní park Disneyland. Club 33 v New Orleans jako jedno jedno z mála míst v areálu určeném pro rodiny s dětmi nabízí alkoholické nápoje a v jeho seznamu figurují rodiny prezidentů i slavní herci jako je Tom Hanks. Vstup v sandálech či natržených džínách je samozřejmě zakázán.

Soukromé kluby pro společenskou smetánku však nejsou výsadou pouze světových metropolí. V srdci Skalnatých hor v americké Montaně stojí nádherný resort Yellowstone Club, privátní spolek s rozlehlým golfovým a lyžařským areálem. Do vybrané komunity prestižního klubu patří například miliardář Bill Gates či zpěvák a producent Justin Timberlake. 

Prostým výhledem rozhodně netrpí ani na zámku Skibo, kde sídlí skotský The Carnegie Club. Někdejší honosné sídlo průmyslníka a filantropisty Andrewa Carnegieho, které ne nadarmo nazýval nebem na zemi, je přímo ztělesněním života lordů.

Prostory ekluzivních klubů si můžete prohlédnout v galerii