Jste milovníci Sherlocka Holmese? Montblanc představil pero přímo pro vás

Montblanc

Montblanc Zdroj: Montblanc

Klipy per jsou vyvedeny v designu lupy.
Nové přírůstky Montblanc Writers Edition jsou sběratelskými kusy.
Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 1902.
Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle Limited Edition 97.
Iniciály “JB” za klipem pod čočkou lupy odkazují k Doylovu profesoru medicíny, Joshuovi Bellovi, mistrovi dedukce a diagnostiky, který byl inspirací pro postavu Sherlocka Holmese.
6
Fotogalerie

Ve své letošní limitované kolekci psacích per Writers Edition vzdává Montblanc poctu literárnímu odkazu jednoho z nejvlivnějších spisovatelů 19. a 20. století a tvůrci nejslavnějšího detektiva všech dob, Sherlocka Holmese.

Montblanc ve svých kolekcích Writers Edition oslavuje kreativitu a kulturní vliv velikánů světové literatury. K nim bezesporu patří i sir Arthur Conan Doyle. Spisovatel se narodil ve Skotsku a nejvíce proslul svými 60 příběhy, které napsal o detektivu Sherlocku Holmesovi. Doyle studoval medicínu a pracoval jako lékař, ale byla to vášeň pro vyprávění, která stojí za jeho obsáhlým životním dílem zahrnujícím téměř 200 románů, povídek, básní, historických děl i pamfletů. 

Nová kolekce Montblanc Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle je inspirována příběhy detektiva Sherlocka Holmese i neobyčejným životem jeho tvůrce. Design a jednotlivé detaily per vyprávějí příběhy, které uchvacují čtenáře po celé generace. Jako pocta velkému Sherlocku Holmesovi je klip každé ze čtyř edic vyveden ve tvaru lupy, jednoho z nejdůležitějších nástrojů detektiva řešícího zločin. Na každém peru je vyryta detailní podobizna autora a je vždy doplněna o zajímavý prvek příběhu pojícího se k tématu dané edice.

Víčko a tělo edice Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle jsou vyrobeny z ušlechtilé pryskyřice s doplňky pokovenými rutheniem a ozdobeny vzorem vycházejícím z původního tartanu Sherlocka Holmese. Design je doplněn o výňatky ze staré mapy viktoriánského Londýna, na které je zvýrazněna ulice "Upper Wimpole Street", kde měl Doyle svou lékařskou praxi, a ulice "Baker Street", kde sídlil Sherlock Holmes. Tmavě šedý tón pryskyřice evokuje temné mlhavé ulice Londýna, často popisované v příbězích slavného detektiva.

Kolekce Montblanc Writers Edition Sir Arthur Conan Doyle v prodeji v butiku Montblanc, Pařížská 98/17, Praha 1 a na www.montblanc.com