Jak nemít krypto a vydělat na něm dvojnásobek. Bitcoinisté by se z toho osypali

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz.

Kryptograf týdne vychází pravidelně každý pátek na E15.cz. Zdroj: E15

Nejistota na finančních trzích přinesla během léta zajímavé investiční příležitosti. Nešlo jen o výrazně zlevněný bitcoin či ether, přičemž druhá jmenovaná kryptoměna posílila během krátké doby na dvojnásobek. Podobně atraktivní křivky vykreslily i sázky na kryptotrh, které nevyžadovaly podstoupit pro začátečníky ne vždy úplně snadný proces nákupu bitcoinu, etheru a spol. Tržní vývoj zároveň naboural prognózu známého českého ekonoma.

Naznačil to už expert E15 na finanční trhy Jaroslav Bukovský. Krásně šlo během prázdnin vydělat například na akciích firem, které se zaměřují na těžbu kryptoměn. Nejúspěšnější těžařská akcie kupříkladu zvládla během necelého měsíce a půl vydělat zhruba šestkrát více než bitcoin.

Připomeňte si fungování bitcoinu a z jakých principů vychází:

Nejde jen o finanční aspekt. Pro mnohé akciové investory představuje krypto zajímavou investiční oblast, zároveň je ale pro ně složité či nepohodlné seznamovat se s tím, jak reálně probíhá nákup bitcoinů. Samostatným tématem pak je způsob, jak kryptoměny uchovávat.

Vyžaduje to znalost práce s digitálními peněženkami. Alternativou je samozřejmě nechávat virtuální mince ležet na burzách, to ale popírá decentralizovanou logiku fungování kryptoměn a představuje to bezpečnostní riziko. V tomto kontextu už je pak mnohdy lepší vsadit na krypto oklikou, tedy přes konkrétní akcie. Firmy z oblasti miningu nejsou jediné, do kterých se závratně vyplatilo investovat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!