AFI Europe a Avestus Capital Partners prodaly Palác Flóra v Praze za 191 milionů eur

AFI Europe a Avestus Capital Partners se dohodly na prodeji Paláce Flóra, jednoho z dominantních obchodních center v Praze, se společností Atrium European Real Estate Limited za 191 milionů eur. „Tato transakce je dalším důkazem velkého zájmu investorů získat dominantní nákupní centra v klíčových oblastech," řekl George Lewis, vedoucí investičního oddělení v Jones Lang LaSalle.

Kupující si pro tuto akvizici rychle zajistil nový bankovní úvěr, což navazuje na trend roku 2011, kterým je nově získané bankovní financování u velkých akvizic. Ochota bank poskytnout úvěry na prvotřídní nemovitosti přispívá k podpoře důvěry investorů v region střední a východní Evropy.

Palác Flóra byl otevřen v roce 2003 a disponuje 20 tisíci metrů čtverečních maloobchodních a 17 600 metrů čtverečních kancelářských prostor. Maloobchodní část je plně pronajata supermarketu Albert, Cinema City s osmi kinosály včetně kina IMAX 3D a dalším silným mezinárodním a lokálním značkám jako jsou Reserved, Cottonfield, Gant, Intersport, Lacoste, Levis, Miss Sixty, Pepe, Sergio Tacchini, Triumph a Vodafone. Kancelářská část projektu je pronajatá řadě mezinárodních a lokálních společností jako je Exxon Mobil, Danone, Xerox a další.

Palác Flóra se nachází na Vinohradech, což je jedna z nejatraktivnějších rezidenčních oblastí v Praze. Projekt těží z přímé dostupnosti stanice metra Flora a výborného autobusového i tramvajového spojení, což hraje významnou roli při atraktivitě obchodního centra.