Amatérská liga pro Mostečany

Cyklisté klubu KL sport Most vyhráli Severočeskou amatérskou ligu. Rozhodl o tom poslední závod sezony.

Most / Tým, který se specializuje především na závody horských kol, dokázal na poslední měření sil letošní Severočeské amatérské ligy vymyslet skvělou taktiku. Kvůli ní se musel s druhou příčkou spokojit Exejeans Chomutov.

Severočeská amatérská liga sdružuje cyklisty a pořadatele amatérských silničních závodů. Jednotlivých klání se může zúčastnit každý, kdo má silniční kolo. V soutěži se při každém závodu započítávají vždy tři nejlepší výsledky závodníků jednoho klubu bez rozdílu kategorií. Klub může za jeden závod získat maximálně tři první místa.

Jasné vítězství

Udělují se také speciální body za účast ve všech závodech. „Jelikož jsme měli pět závodníků, kteří absolvovali všechny závody a Exejeans Chomutov jen tři, bylo již před posledním závodem téměř jisté, že vyhrajeme. Trochu mě mrzelo, že naše vítězství bude hlavně díky této soutěži za účast,“ říká člen KL sport Most Jaroslav Hrubý. Při vyhlašování konečných výsledků bylo ale všem jasné, že jen díky účasti triumf nevznikl. Mostečané nechali svého soka dvacet bodů za sebou, což svědčí o jejich „silniční“ kvalitě.

Poslední představení ročníku se odehrálo ve Svinčicích. Kl sport Most vyrukoval s jasnou taktikou a zařazením svých bikerů.

Skvělé výkony

„Na tak náročném závodě, jako jsou okruhy ve Svinčících, se však moc taktizovat nedá. A tak jsme vyhráli hlavně díky vynikajícím výkonům specialistů silničářů Oldřicha Hacaje, který byl nejlepší v kategorii nad 60 let, a Davida Blažeje, jenž získal plný počet bodů v juniorech. Druhé místo jsem stejným počtem bodů ve své kategorii jistil já,“ vzpomíná Jaroslav Hrubý.

Do sezony šel mostecký tým s tím, že chce být jedničkou. Neschovával se za žádné laciné fráze. „Určitě jsme chtěli být nejlepší, i když jsme věděli, že budeme mít co dělat,“ uzavírá Hrubý.