Apple se zajímá o umělou inteligenci, během týdne koupil dvě firmy

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Dweider via Wikimedia Commons (CC-BY-SA-3.0)

Apple obvykle nakupuje menší technologické startupy, ale začátkem měsíce koupil dle informací Bloombergu rovnou dva během jednoho týdne. Oba se zabývají vývojem v oblasti umělé inteligence.

První společností byla VocalIQ, která se specializuje na zpracování hlasu nejen v rámci snímání, ale i strojového mluvení s cílem mnohem přirozenější konverzace. Soustředila se i na zlepšení chápání kontextu a příkazů od uživatele. Je jasné, že technologie a tým se v tomto případě začne integrovat pro vylepšení Siri. Zajímavostí je, že VocalIQ spolupracovala s General Motors na hlasovém ovládání v automobilech.

Druhou společností je Perceptio, jež se zase zaměřuje na umělou inteligenci běžící na mobilním zařízení bez nutnosti předávat velké množství uživatelský dat. Zkrátka podobný směr, který se snaží dělat i Apple – zpracovat řadu příkazů v samotném zařízení bez nutnosti posílání dat do internetu a cloudu.

S tím souvisí i vyvíjená technologie pro rozpoznávání obrazu v reálném času, což se Applu může hodit například v případném automobilu bez řidiče, kdy nelze spoléhat pouze na externí data.

Článek vyšel na webu Živě.cz