Bankovní loupež se nezdařila

Zloděj kradl v bance v Jablonci. S penězi ale utekl jen před dům.

Obohatit se o ukradení peníze se dnes dopoledne pokusil třicetiletý muž z Tachova. Rozhodl se, že si přilepší loupeží v bance v Poštovní ulici v Jablonci. Přepadení se mu ale příliš nevydařilo a nyní už je v rukou policie.

Muž vstoupil v půl dvanácté dopoledne do banky a na okénko přepážky položil lísteček, na kterém bylo napsáno, že má zbraň a že ji použije, pokud nedostane peníze,“ popsala začátek loupeže mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Obsluha u okénka tedy muži předala balíček, ale v nestřežené chvíli k němu přidala i ochranný prvek, který obarvuje peníze.

Muž peníze sebral a utíkal do taxíku, kterým před tím přijel a chtěl odjet. „ve chvíli, kdy si sedl do auta ochranný prvek explodoval a obarvil na oranžovo muže i peníze,“ uvedla Knopová. Toho využil taxikář, který se na zloděje vrhl a společně s ostrahou z banky ho zneškodnil. Zloděj pak putoval do policejního auta, které mezi tím na místo dorazilo.

„Při kontrole se zjistilo, že muž u sebe žádnou zbraň nemá. A navíc se ukázalo, že podobnou věc neudělal poprvé a už dříve byl za podobnou trestnou činnost stíhán,“ doplnila policejní mluvčí. Teď bude muset vyčkat, jaký trest za nevydařenou loupež dostane. Hrozí muž dva až deset let ve vězení. „Velké poděkování patří lidem, kteří byli na místě činu. Ať už obsluze u přepážky, taxikáři i ostraze objektu. Díky jejich rychlému postupu nedošlo k žádné újmě na zdraví,“ poděkovala Knopová.