Brno střílelo, obětí je Boleslav

Moravané získali vůbec první podzimní body za výhru 3:1. Středočeši vyšli na prázdno.

Hraje-li Boleslav s Brnem, padají góly. Ani jejich poslední střet nebyl výjimkou. Brněnští diváci viděli čtyři, z toho tři v síti Mladé Boleslavi. Ta nedokázala navázat na domácí triumf proti Příbrami. Brnu navzdory tříbodovému zisku nadále patří poslední místo v tabulce.

Zmar obrany i útoku

Boleslavští neměli svůj den. Nedařilo se jim v obraně, která ve čtyřech uplynulých kolech inkasovala pouze dvakrát. Podobně si počínal mladý útok, v němž se objevil jak Kerem Bulut, tak devatenáctiletý útočník Jan Chramosta. Ten dostal důvěru trenéra Karla Stannera, přestože ho v poslední době trápí proměňování šancí. V Brně měl další dvě, v branku je ale přetavit znovu nedokázal. Ani jednou neměl jednoduchou pozici.
Poslední ligový gól zaznamenal Chramosta v květnu proti ostravskému Baníku, který hostí Mladá Boleslav v příštím ligovém kole. Do vedení poslal Brňany povedenou ranou z trestného kopu Tomáš Polách, jehož střela ze vzdálenosti osmadvaceti metrů se prohnala kolem zdi a zapadla k tyči. „K našim šancím jsme se v prvním poločase zachovali macešsky,“ postěžoval si trenér Stanner.

Rozhodla penalta

Jeho svěřenci zareagovali po přestávce. Chramosta nejprve místo koncovky volil přihrávku. Bulutovi ji poslal na paty. Druhá šance se ujala, branka Iva Táborského byla povedená. Míč po odrazu od břevna zaplul do sítě.
„Vypadalo to na zvrat. Bohužel jsme z pokutového kopu inkasovali druhý gól. Ten utkání rozhodl,“ tvrdil Stanner o momentu, kdy Miller skočil neohrabaně pod nohy Kalabiškovi a podrazil ho. Richard Dostálek se ze značky pokutového kopu nemýlil, přestože boleslavský brankář Miller vystihl směr střely. Když přidal Tomáš Michálek třetí branku Brna, bylo již na obrat pozdě.

Přijede Ostrava

Boleslavští fotbalisté se chystají na Baník Ostrava. Napilno mají i policisté, zápas označili za rizikový. „Na utkání se samozřejmě připravujeme, bude se na něm podílet i krajská pořádková jednotka,“ říká mluvčí Policie České republiky David Schön s tím, že obávaní fanoušci Baníku přijedou s největší pravděpodobností vlakem, který bude doprovázet policie. Šesté kolo Gambrinus ligy začne na Městském stadionu v neděli 22. srpna v pět hodin odpoledne.

Boleslav nemá kanonýra

Středočeši se na podzim trefili v pěti kolech sedmkrát
boleslavskou tabulku střelců vede Ivo Táborský se dvěma trefami
po jedné brance dali Alexandre Mendy, Tomáš Fabián, Kerem Bulut a Ludovic Sylvestre