CEMEX vybere další projekty, které podpoří

Společnost CEMEX, přední světový výrobce betonu a kameniva, podpořila v loňském roce projekty za více než tři čtvrtě milionu korun. I letos navazuje na aktivity svého nadačního fondu „Budujeme budoucnost“ a od 15. června do 12. července 2012 otevírá další kolo pro přijímání žádostí o granty.

V roce 2011 CEMEX udělil příspěvky různým projektům, které se zaměřují jak na kulturní a sportovní aktivity, tak i na pomoc zdravotně handicapovaným spoluobčanům. Šlo např. o projekt na podporu lidí postižených roztroušenou sklerózou sdružení Roska, uspořádání Silesian bluegrass festivalu příspěvkové organizace Osvětová beseda v Dolní Lutyni, otevřený seriál závodů na kolečkových bruslích pro děti, dospělé a rodinu v Otrokovicích, sbor dobrovolných hasičů Bílkovice, podporu Klecanské veteran rallye, sociální automobil pro Pečovatelskou službu Slaný, projekt Paměti národa nevládní neziskové agentury Post Bellum nebo kulturní a sportovní činnosti města Napajedla. Kromě finančních prostředků CEMEX podpořil mnoha kubíky betonu a tunami kameniva výstavbu sportovních areálů v okolí svých provozoven. Díky tomu mají nové hřiště děti ze základní školy v Horních Počernicích nebo v Chýni.

Nadační fond „Budujeme budoucnost“ podporuje projekty, jejichž účelem je rozvíjet vzdělávání, výzkum a vývoj, chránit životní prostředí a jeho biodiverzitu, rozvíjet bydlení a infrastrukturu a podporovat kulturní a sportovní aktivity. Českou republiku často sužují povodně, které ničí vše co jim přijde do cesty. Nadační fond společnosti CEMEX je v takové chvíli připraven pomoct. Do poloviny července 2012 je možné podat žádost o grant.

„Věřím, že Správní rada nadačního fondu opět vybere projekty, které velkou měrou přispějí dobré věci a zároveň budou dokladem společenské zodpovědnosti CEMEXu i jeho snahy o zajištění trvalého rozvoje společnosti,“ říká Miloslav Tuček, manažer nadačního fondu.