Co chystá letošní autosalon v Ženevě? Novinky představí BMW, Mercedes, Seat i Škoda

Mercedes-Benz Vision AVTR

Mercedes-Benz Vision AVTR Zdroj: Mercedes-Benz

Autosalon Ženeva 2020
Mercedes-Benz Vision AVTR
Mercedes-Benz Vision AVTR
Toyota GR Yaris
Toyota GR Yaris
33
Fotogalerie

Koncept BMW, elektrický Fiat 500e, nový Seat Leon nebo Škoda Kamiq Scoutline. I to jsou automobily, které budou představeny na letošním ženevském autosalonu.

Ženevský autosalon se i v roce 2020 koná ve svém tradičním termínu na začátku března, už na začátku roku však máme dobrou představu, co bude na výstavišti Palexpo letos k vidění. I letošní Autosalon Ženeva však bude trápit množství absentujících značek. Trend odklonu od tradičních automobilových výstav bohužel pokračuje.

Jak se dostat na ženevský autosaln? >>>

Naposledy oznámilo Lamborghini, že letos v Ženevě bude chybět. Své novinky chce italský výrobce supersportů raději představovat na soukromých akcích. Mezi potvrzenými vystavovateli chybí i dříve tradiční účastníci motorshow jako Jaguar, Land Rover, Citroën, Peugeot nebo Nissan. Opět nedorazí ani Ford, Opel nebo Volvo, tedy značky, které v Ženevě chyběly už loni. Účast na velkém evropském autosalonu jim zřejmě nechyběla, a tak tímto krokem chtějí šetřit i nadále. Raději představují svá auta na vlastních akcích.

I tak však bude v Ženevě na co koukat. Důležitou novinku uvidíme na stánku Seatu, kde se bude prezentovat nová generace Leonu. Čtvrtá generace španělského kompaktu využije techniku Golfu 8 a Octavie 4, což znamená expanzi dotykového ovládání uvnitř nebo nabídnutí vícero hybridních variant. V Palexpu přitom nebude chybět ani sportovní značka Cupra, která by se tam měla pochlubit závodní variantou nového Leonu.

Audi by pak mohlo v Ženevě prezentovat dalšího člena koncernové kompaktní rodiny, novou generaci A3. Jako první se očekává příchod pětidveřového hatchbacku, respektive A3 Sportback, později by měl následovat liftback a sedan. Nově se prý počítá též s terénní verzí Allroad, po vzoru větších modelů čtyř kruhů.

Svou kompaktní novinku bude v Ženevě prezentovat také Škoda. Nová Octavia zatím na žádném velkém autosalonu ukázána nebyla, na jaře se navíc plně rozběhnou její prodeje, a tak na ni bude v Palexpu kladen důraz. Pozornost by na sebe měla strhnout i odvozenými variantami, modely Octavia Scout a Octavia RS, které zatím představeny nebyly. Mladoboleslavská značka ve Švýcarsku navíc odhalí i Kamiq ve verzi Scoutline.

Celý článek si můžete přečíst na webu Auto.cz >>>