ČSOB věnovala téměř půl milionu korun Výboru dobré vůle

Skupina ČSOB přispěla celkem 447 300 Kč na konto Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Peníze „vydělalo“ 104 jejich zaměstnanců na nedělním Volkswagen Maratonu, během něhož za každý uběhnutý kilometr poukázali 100 korun. „Zaměstnanci banky vyběhali v maratonu 210 tisíc Kč a v půlmaratonu 237 300 Kč,“ uvedla ČSOB.

Pod hlavičkou ČSOB běželo 28 jednotlivců a také 18 štafet. Na start se postavil i maratonský tým (Martin Kosobud, Petr Bureš, Martin Pejsar a Luboš Kušnír), kdy každý z členů týmu běžel celý maraton. Výsledný součet jejich časů 11 hod:11min:18s znamenal první místo v týmovém závodě. „Věřím, že právě díky silné motivaci a týmovému duchu jsme dokázali udržet čas maratonu pod 3 hodiny a zvítězit. Nejdůležitější je ale podpora těch, kteří naši pomoc opravdu potřebují,“ říká Martin Kosobud, výkonný ředitel ČSOB Private Banking.

Vedle částky za uběhnuté kilometry (447 300 Kč) přispívali i neběžící zaměstnanci ČSOB prostřednictvím DMS. Osobním darem přispěl i generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek. Ten se rozhodl o deset procent navýšit částku vybranou od zaměstnanců. Zatím se podařilo nashromáždit 89 494 korun, sbírka potrvá do konce května a výtěžek půjde nad rámec vyběhaných peněz do NF Klíček. Pracovníkům banky se podařilo v rámci projektu Běžci dobré vůle nejen upozornit na problémy mladých lidí se zdravotním postižením nebo sociálním znevýhodněním, ale svým výkonem navíc reálně zlepšit kvalitu jejich života.

Skupina ČSOB je součástí mezinárodní skupiny KBC, která působí v Belgii a regionu střední a východní Evropy. V kombinaci svých značek ČSOB (pro bankovnictví, pojištění, správu aktiv, penzijní fondy, leasing a factoring), Poštovní spořitelna (bankovnictví v síti pošt), Hypoteční banka (hypotéky) a ČMSS (financování bydlení) zaujímá silnou pozici ve všech segmentech českého finančního trhu.