DACHSER převzal hrubou stavbu nové haly a administrativní budovy v Kladně

Mezinárodní logistická společnost DACHSER Czech Republic převzala od generálního dodavatele společnosti Heberger CZ hrubou stavbu překládkové haly a nové kancelářské budovy v Kladně. Dokončení stavby je naplánováno na konec tohoto roku. Předpokládaná výše investice do nového areálu činí 225 milionů Kč, oznámila DACHSER.

DACHSER Czech Republic zahájil stavbu nové překládkové haly a čtyřpodlažní administrativní budovy loni na podzim. Rozšíření logistického areálu společnosti DACHSER v Kladně navazuje na stávající skladové objekty a přinese dalších téměř 4200 čtverečních metrů skladových a přibližně 2000 m2 kancelářských ploch. V areálu bývalé Huti Koněv jde o první část pozemku, která prošla sanací včetně likvidace ekologické zátěže původního hutního provozu Poldi Kladno.

DACHSER působí na trhu logistiky a zasílatelství již od roku 1992, kdy byla založena společnost E.S.T. a.s., poskytující služby v oblasti mezinárodní a vnitrostátní kamionové spedice, skladování a celních služeb. Portfolio společnosti bylo postupně rozšířeno i o služby v oblasti letecké a námořní dopravy. V roce 2004 se E.S.T. stala exkluzivním partnerem společnosti DACHSER pro Českou republiku, v roce 2006 uzavřela smlouvu o joint-venture a začala vystupovat pod jménem DACHSER E.S.T. a.s. Integrace byla završena rozhodnutím o přejmenování společnosti na DACHSER Czech Republic a.s. od 1. 1. 2010.

DACHSER disponuje téměř 33 000 m² distribučních a překládkových skladových ploch po celé republice. Ve svých osmi pobočkách v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Praze (oddělení letecké a námořní spedice na letišti Praha Ruzyně) a na pobočce DACHSER Cargoplus v současné době zaměstnává přes 300 lidí. Mezinárodní logistický koncern DACHSER nabízí veškeré služby v oblasti logistiky a zasílatelství. Má 315 vlastních poboček po celém světě. V současnosti zaměstnává 21 000 lidí, kteří za loňský rok realizovali přepravu 49,3 milionů zásilek vážících celkem 37,1 milionu tun. Celkový obrat koncernu DACHSER v roce 2011 činil 4,3 miliardy eur.