Energie vyrazila na ruské turné

Posledních několik zápasů čeká na hokejisty Karlových Varů před začátkem extraligy. Většina z nich na turnaji v ruské Ufě.

Čeljabinsk, Chanty-Mansijsk a domácí Ufa. Skvělí soupeři čekají na hokejisty Karlových Varů na ruském turné. „Doufám, že se nebudeme vracet se svěšenými hlavami,“ usmívá se karlovarský gólman Lukáš Sáblík.
Poslední týden nastupoval v přípravných zápasech do branky Energie právě on. Dá se předpokládat, že v Rusku se bude s karlovarskou jedničkou Mensatorem střídat v brance také. „Osobně nevím, co si mám představit. Absolutně nevím, co mě tam čeká. Nikdy jsem v Rusku nebyl. Sám jsem plný očekávání, jak to tam bude vypadat,“ říká Sáblík.
V minulých letech cestovala Energie za turnajovými zápasy letní přípravy za západní hranici republiky. V loňské sezoně však Karlovy Vary podepsaly spolupráci s elitním klubem Kontinentální hokejové ligy z Ufy a turnaj pořádaný právě místním Salavatem Julajev je jednou z výhod odstartovaného programu vzájemné výpomoci. „Budeme hrát na mezinárodní scéně, jako jsme hráli v Davosu. Myslím si, že pro nás všechny to bude veliký přínos. Doufám, že se nám tam podaří uhrát dobrý výsledek,“ přeje si Sáblík.
Sám si přeje, aby v Rusku měli na stadionu lepší led, než který je doma v KV Aréně. „Trochu se s tím trápíme,“ přiznává. Jedno však ví jistě, kluziště bude určitě širší. „Na něm se bude hrát hodně rychle,“ věští čahoun v karlovarské brance.

Program turnaje:

čtvrtek od 11 hodin: Čeljabinsk – Karlovy Vary pátek od 11 hodin: Chanty-Mansijsk – Karlovy Vary

sobota od 13 hodin: Ufa – Karlovy Vary