Facebook zavádí 2G síť. Vývojáři prý lépe pochopí uživatele v rozvojovém světě

Okolí sídla společnosti Facebook

Okolí sídla společnosti Facebook Zdroj: Wikimedia Commons (public domain)

Společnost Facebook přišla s novinkou, jak motivovat zaměstnance a jak jim pomoci vcítit se do situace na rozvojových trzích jako je Indie. Právě na těchto trzích se chce Facebook prosadit se svými aplikacemi Facebook a Messenger, jelikož je zde obrovská potenciální uživatelská základna, která však připojení k internetu okusí nejčastěji právě rychlostí 2G.

Podle ředitele vývojového oddělení Toma Alisona je důvodem této novinky jednoduchá věc: co nejvíce ukázat vlastním zaměstnancům, kde jsou jejich aplikace vypilované a kde naopak potřebují doladit. Některé části oficiálních aplikací pracují i na LTE připojení pomaleji než jiné, a na 2G, kde se i jednoduchý web může načítat v řádech minut, mohou být rozdíly propastné.

2G úterky2G úterky | Repro MobilMania.cz2G úterky, nový motivační program společnosti Facebook.

Tento motivační program společnosti Facebook je dobrovolný a pokud se jej zaměstnanci rozhodnou využít, trvá vždy jen jednu hodinu. Po přihlášení do aplikace se zaměstnancům objeví v kanálu novinek okno, ve kterém mohou „hodinové 2G“ zapnout. Při jeho používání potom oni sami nejlépe uvidí, kde je třeba snížit datovou náročnost, uvádí Tom Alison v rozhovoru pro Business Insider, a dodává, že standardním vybavením vývojářů sice jsou telefony, které simulují maximální rychlost připojení k internetu 2G, ale díky 2G úterkům mají možnost tuto zkušenost pocítit i ostatní.