Havířov zbytečně prohrál s Chodovem

Havířovští florbalisté v extralize zatím uhráli jen jeden bod. A ve 4. kole poháru ČFbu na ně čeká FBC Přerov

Tři odehrané zápasy, zatím žádné vítězství a jeden bod za prohrané prodloužení na hřišti Chodova z posledního utkání. To je bilance extraligových florbalistů Torpeda Havířov. Zvláště ale poslední utkání s Chodovem musí havířovké mrzet nejvíc. V utkání vedli už 6:2, ale nakonec prohráli 7:6 v prodloužení. „Předvedli jsme solidní výkon a konečně jsme začali dávat góly. Veliký podíl na vyrovnaném utkání mají hlavně Petr Kubala, autor hatricku a jeho dvorní nahrávač, zkušený Pavel Kožušník,“ uvedl trenér Torpeda Jan Gajdoš, který dodal. „Utkání jsme měli dovést do vítězného konce. Ve třetí třetině nás Chodov dostal pod tlak, ale musím říct, že hlavně naším přičiněním. Zbytečné fauly, technické chyby a podobně. My jsme ještě na konci zápasu mohli přidat další branku, ale Kubala v samostatném úniku nepřekonal brankáře,“ pravil trochu smutně Gajdoš. Havířov v úvodních dvou kolech měl problém s koncovkou. „Ty první tři kola se mi nehodnotí lehce. V zápasech s Libercem a Střešovicemi jsme si vypracovali poměrně dost šancí, ale koncovka byla žalostná. No a v posledním utkání došlo ke kolapsu mužstva,“ uvedl trenér Torpeda Jan Gajdoš.

Havířovští florbalisté se zvedají

Gajdošovi svěřenci se ale zvedají. Což dokazuje i ten poslední smolný zápas. „Pokud hráči plní taktické pokyny, které si řekneme před zápasem, tak ta hra vypadá docela dobře. Například proti Střešovicím si myslím, že nějaký bod byl k uhrání. Poctivě jsme hráli dozadu a z naší defenzívy jsme podnikali nebezpečné brejky, kdy jsme měli mnoho šancí, které naši hráči neproměnili. V tom byl třeba rozdíl mezi námi a zmiňovanými Střešovicemi. My máme mladé nezkušené mužstvo a soupeř vždy z minima vytěžil maximum,“ pravil Gajdoš. Torpedo se v trénincích hodně zaměřuje na zakončování akcí, ale jak už to bývá, při ostrém mistrovském utkání je vše jinak. „Na trénincích to klukům do branky padá. Hráči jsou uvolnění a bohužel takový ten zápasový stres nenavodíme. Velkou roli v zakončování hraje také psychika,“ sdělil Gajdoš, který na otázku, jestli ho potěšil alespoň nějaký jeho svěřenec řekl: „V Chodově předvedla dobrý výkon první lajna vedená Pavlem Kožušníkem. Kožušník ale pokaždé s námi není z rodinných důvodů. Když ale nastoupí, hned je náš výkon lepší. Stačí, aby Pavel byl jen na střídačce a mužstvo je hned psychicky nahoře,“ prozradil Gajdoš.“

Torpedo čeká v domácím poháru Přerov

Další extraligové střetnutí čeká na Havířov tuto neděli, kdy hostí tým Znojma. O pět dní později pak Torpedo nastoupí ve čtvrtém kole poháru ČFbu na hřišti Přerova. „Přes Přerov chceme samozřejmě postoupit. Dostanou příležitost i kluci z juniorky, kteří by potom mohli naskočit i do prvního týmu,“ nastínil situaci v klubu Gajdoš. Havířov se ale hlavně soustředí na ligu, kde bude chtít uhrát play off. „Cíle neměníme. Co jsme vyhlásili, to platí. Musíme ale porážet soupeře jako je Liberec, Znojmo, Sparta nebo Pardubice. Jedině tak můžeme pomýšlet na vyřazovací boje,“ přeje si Gajdoš.