Hledáte vysněnou nemovitost? Zkuste profesionální vyhledávače

Chcete si koupit nebo pronajmout dům, byt, nebytový prostor? Poohlížíte se po výhodné nabídce, do které byste mohli chytře investovat? Proč ne. Můžete využít tuny soukromé inzerce na internetu nebo si někde vylepit letáčky.

Chcete si koupit nebo pronajmout dům, byt, nebytový prostor? Poohlížíte se po výhodné nabídce, do které byste mohli chytře investovat? Proč ne. Můžete využít tuny soukromé inzerce na internetu nebo si někde vylepit letáčky.

Tyto cesty ale často nebývají úplně nejlepší. Zajímavou alternativou jsou profesionální internetové vyhledávače. Co nám vlastně mohou nabídnout? Profesionální vyhledávače poznáte od klasických inzertních serverů tak, že na nich neinzerují jednotlivci, ale pouze realitní kanceláře. Proč se spolehnout právě na nabídku specialistů z realitních kanceláří? Výhodou je úspora času, nemusíte se totiž o nic starat: objíždět objekty naslepo, studovat katastrální mapy, čekat na úřadech, luštit staré smlouvy a vše zdlouhavě konzultovat s odborníky ve věcech práva. Je pravda, že při přímé koupi nemovitosti můžete něco ušetřit, ale na druhou stranu je dobré vědět, že za „balíček“ výše uvedených služeb zaplatíte stejně, a navíc vás to bude stát spoustu času, energie a trpělivosti, protože mnoho věcí si budete muset ohlídat jen vy sami.

#####Nový trend = internet + tisk + mobil + iPad

Na některých profesionálních vyhledávačích najdete i nadstandardní služby. Kromě sofistikovaného filtrování požadovaných nemovitostí a řady článků a novinek z oblasti realit může být s profesionálním vyhledávačem propojený dokonce i bezplatný tištěný časopis, jako je tomu například u www.realcity.cz. Každá inzerovaná nemovitost v tištěném inzerátu má svůj specifický kód, který si můžete ve výše uvedeném vyhledávači zadat, a zobrazí se vám detaily. Abyste nepropásli ty nejzajímavější nabídky, tento časopis si můžete prohlédnout z pohodlí vašeho domova nebo třeba z dovolené už v den jeho vydání. To je možné díky iPad aplikaci, která je prvním obdobným realitním programem u nás.

#####IPad přináší řadu výhod

Jaké výhody má čtení časopisu přes iPad oproti klasické tištěné verzi? Nabídky nemovitostí uvidíte přesně v okamžiku, kdy jsou zveřejněny, aplikace vás totiž sama upozorní na možnost stažení aktuálního čísla ihned po jeho vydání. Přes iPad si časopis prohlédnete i v regionálních verzích, a tak zhlédnete inzerované nemovitosti i mimo váš region. Díky speciálním mobilním aplikacím můžete vyhledat nemovitost k prodeji či pronájmu třeba i přes přístroje iPhone, Android, Nokia a BlackBerry. Pokud se ke stránce připojíte z klasického mobilu, vyhledávač to automaticky pozná a zobrazí svou mobilní verzi. Jakou strategii hledání vytoužené nemovitosti zvolíte, je zcela na vás. Sympatickou variantou může být hledat oběma způsoby: jak „na vlastní pěst“, tak i přes realitní kanceláře a profesionální internetové vyhledávače. Vaše životní nabídka může přijít odkudkoli.