Hornická desítka s Kratochvílovou

Už popětadvacáté se letos poběží Hornická desítka. Na jubilejní ročník závodu je pozvaná světová rekordmanka Jarmila Kratochvílová.

Hornická desítka je největším silničním běžeckým závodem na Moravě. Rok od roku se jí kromě profesionálních závodníků účastní čím dál více rekreačních běžců především z Frýdku-Místku a okolí. Letos by se na akci, která se uskuteční v sobotu 6. listopadu, měla přijet podívat i držitelka nejstaršího atletického rekordu Jarmila Kratochvílová.
„Slíbila, že se přijede na závod podívat. Taková osobnost by ještě víc zvýšila prestiž Hornické desítky. Její účast, byť jen jako hosta, je velkým tahákem pro běžce i diváky,“ uvádí ředitel závodu Josef Nejezchleba.
Stejně jako v loňském roce, také letos poběží předem přihlášení závodníci se startovacími čísly, pod kterými bude jejich jméno.
„Diváci tak mohou běžce dobře identifikovat a pro závodníky je to pěkná památka,“ konstatuje jedna z rozhodčích Klára Maštalířová.
Každý rok si účastníci Hornické desítky odnášejí na památku trička s emblémem závodu. „Letos dostanou předem přihlášení a prvních čtyři sta běžců funkční trička s logem závodu oproti bavlněným z předešlých let,“ přibližuje Nejezchleba.
Pořadatelé připravili také kondiční běh dlouhý 3333 metrů a závody pro děti. „Každý si bude moct odběhnout to, na co se bude cítit,“ vzkazuje Maštalířová.