Karel Janeček rozjíždí komunitní web

Karel Janeček

Karel Janeček Zdroj: CTK

Spolumajitel firmy RSJ obchodující na derivátových burzách a spoluzakladatel nadace proti korupci Karel Janeček rozšiřuje své mediální aktivity. Poté, co jako koproducent podpořil snímek Století Miroslava Zikmunda, nyní se dvěma společníky zakládá firmu Milénium Média, která bude aktivní na internetu.

„Firma připravuje komunitní web zaměřený na sdílení pozitivních a informačně hodnotných zpráv,“ uvedl Janečkův mluvčí. Nyní se jedná o elektronické podobě webu, který primárně není pojatý jako zpravodajský. Nabídne možnost sdílení videí či diskuzních chatů. Za společníka si Janeček vybral Jiřího Bigase, který v minulosti působil v seriózních médiích, v uplynulé dekádě ale mimo jiné šéfoval i bulvárním deníkům Impuls a Šíp zaměřeným spíše na opačné spektrum zpráv.

Zda v budoucnu firma rozšíří svůj záběr například o další aktivity typu nakladatelství, zatím není jasné. „Podrobnější úvahy o nakladatelství zatím nejsou na pořadu dne,“ podotkl mluvčí. Sám Janeček do projektu investoval podle svých slov řádově stovky tisíc korun a jeho podíl činí 76 procent. Bigasovi patří dvanáct procent stejně jako nejmladšímu spoluzakladateli projektu, třiatřicetiletému Petru Kyliánovi.

„Projekt, o kterém se bavíme, je jedním z mnoha projektů snažících se zlepšit komunikaci ve společnosti. Stočtyřiačtyřicetkrát více energie ovšem věnuji práci na prosazení nového volebního systému Demokracie 2.1,“ dodal Janeček.