Kladno s benátskými veterány

Ze druhého místa po základní části extraligy půjdou volejbalisté Brownhouse Kladno do play-off proti Benátkám.

a zbytečně ztrácelo. Hrálo jako ve vlnách. Vezlo se na jejich vrcholu, anebo je spláchly… „Hráči se mnohdy nedokázali na zápas namotivovat, měli jsme výpadky také kvůli tomu, že jsme v lednových trénincích pracovali na obnovení fyzické kondice. Kluci byli unavení, nemohli se trefit do balonu. Pak jsme se začali zvedat a zase hrát volejbal,“ říká trenér Jindřich Licek.
„Naštěstí nejsme fotbalisté, kteří v dlouhodobé soutěži potřebují každý bod. Nás hlavně zajímá play-off,“ vysvětluje zkušený dvoumetrový blokař Borek Fokt. „Porážky jsou naštěstí k něčemu dobré. Hodily nás zpátky na zem!“ dodává.
Vyřazovací částí extraligy začíná boj o titul a je to vlastně jiná soutěž. Co může Brownhouse nabídnout? „Důležité je, že se tým od loňské sezony v podstatě nezměnil. Základem mančaftu je nahrávač Skladaný. Toho nemít, tak jsme v půlce ligy,“ říká s úsměvem Licek. „Je schopen spravit, a vlastně tím kompenzovat poněkud horší příjem. Úderná síla je i v útoku a hlavně v tvrdém servisu, kde jsme schopni soupeře rozstřílet,“ poznamená Licek.

Vyrovnaný soupeř

Proti ale budou ve čtvrtfinále stát Benátky, zkušený tým hráčů, z nichž se někteří, například Řezníček a Dittrich, blíží čtyřicítce. „Jsou vyrovnaní, nesmírně zkušení, minimálně kazí. Ale vzhledem k tomu, že se jedná o starší mužstvo, tak zřejmě těžko dokáže zopakovat třikrát po sobě kvalitní výkony. A nemá ve svém středu žádného smečařského bombera!“ přemýšlí kouč Licek.
Vloni Kladno ve finále podlehlo Českým Budějovicím. „Máme ambice minimálně na finále, vypadnout ve čtvrtfinále by byla neodpustitelná ostuda,“ uzavírá trenér. Čtvrfinálové zápasy jsou na programu 12. března (18.00) a 13. března (19.00) v hornické hale.