Kouč Holaň: Ručinský? Jsou dvě varianty

Kouč hokejové Sparty Miloš Holaň řeší role veteránů, od mužstva chce důraznější hru a věří, že skromnější cíle nejsou na škodu.

I po třech letech bez účasti ve finále jsou sparťanští hokejisté (zase) jedním z favoritů příštího ročníku extraligy. Trenér Miloš Holaň poodkrývá své plány s proměněným týmem.

Budete v nové sezoně silnější, když přišel brankář Tomáš Pöpperle?

Proto jsme k tomu kroku přistoupili. Pöpperle v minulé sezoně pomohl Plzni k vítězství v základní části. Pro nás je základním kamenem. Kam to s ním dotáhneme, ukáže čas. Jsme teď skromnější, třeba o to větší pak bude naše radost

Jaká je role veteránů Davida Výborného a Martina Ručinského?

Výborný by mohl navázat na to, jak v minulé sezoně zásoboval přihrávkami Petra Tona. Ručinský nejlépe zahrál v play-off. U něj máme dvě varianty. Může hrát v útoku s mladíky a pomoci je vychovávat. Nebo například v první pětce.

Chcete hrát agresivněji než v minulosti?

Sparta musí hrát důrazně. I proto přišli Yorick Treille, Marek Bartánus a Radek Smoleňák. Udělali jsme i to kvůli možnosti jejich nasazování na elitní hráče soupeřů.

Budete mít technické a silové útoky, nebo smíšené?

Záleží na soupeři. Máme však dostatek mladých důrazných hráčů. Už déle jsou tu Martin Podlešák, Jakub Koreis nebo Karel Hromas. Můžou být spolu i každý v jiné formaci.

Máte jasno o dalším doplnění kádru?

Pořád potřebujeme kvalitního obránce a necháváme si okénko pro gólmanskou dvojku. To není nic proti Filipovi Novotnému, který má šanci přesvědčit o tom, že už nikoho jiného shánět nemusíme.

Máte při volbě posil hodně volnou ruku?

Ne. Tak to funguje jen ve Slavii či ve Vítkovicích. U nás má hlavní slovo generální manažer Petr Bříza. Já můžu podat návrh. Pak záleží na penězích.

A může se stát, že by vedení klubu angažovalo hráče, kterého nechcete?

To těžko, o každé možné posile se bavíme.

Jak máte s Davidem Volkem rozdělené role?

Já jsem hlavní trenér.

A řídíte i letní přípravu?

Jsem za ni zodpovědný. Ale tým bývá rozdělený na dvě poloviny, takže jsme s Davidem každý u jedné. Máme stejné názory, jsme kamarádi.