Král láká silné muže i něžné dámy

Organizátoři oblíbeného cyklozávodu Author Král Šumavy – road přicházejí se zcela novou tratí.

Má to být závod, který v sobotu 28. srpna přiláká na silniční kola nejen silné muže, ale i něžné dámy. Proto přicházejí organizátoři letošního šestnáctého ročníku závodu Author Král Šumavy – road s řadou novinek. Kromě zcela nových tratí je to i trať určená ženám.

„Dlouhá trať (250 kilometrů), střední (200) a krátká (150), to už je taková klasika závodu. Někteří vyznavači cyklistiky si nám ale posteskli: Kdyby byla kratší trasa, taky bychom jeli,“ vysvětluje František Šrait z pořádajícího Triatlon klubu Klatovy zrod jedné z novinek. Trasa dlouhá 100 kilometrů – takzvaná ladies je určená ženám, ale i mužům nad šedesát let. Po třech letech se mění i cesty všech tras. „Vracíme se k osvědčenému směru z prvního ročníku vedoucího z Klatov do Kdyně, na Koráb, na Všeruby, Nýrsko, Hojsovu Stráž, Železnou Rudu. Všechny trasy zahrnují obtížné, ale krásné horské úseky,“ slibuje Šrait.

Vloni si silničního Krále Šumavy zajelo přes 1200 cyklistů. Na seznamu závodníků by i letos mohla figurovat jména jako například Roman Kreuziger starší. Závodníci vyjedou z klatovského náměstí v 7.15 (250 a 200 km) a v 10.00 (150 a 100). Cíl je u zimního stadionu. Účast v doprovodném programu přislíbil král českého BMX freestylu Jan Valenta.