Kultovní Lamb se vracejí do Prahy

Pozor na čísla. Britská kapela Lamb má dva členy, před necelými třemi roky hrála zatím poprvé a naposledy v Praze a 4. února se vrátí, aby představila svou novou desku.

Ta se jmenuje jednoduše 5. Duo Lamb tvoří zpěvačka Lou Rhodes, která prorazila díky svému nenapodobitelnému a unikátnímu hlasu, a Andy Barlow, hudební producent a instrumentalista, který stojí za zvukem kapely.

„Koncert bude unikátní také v tom, že Lamb už málem dnes neexistovali. V roce 2004 se totiž kapela v podstatě rozpadla. Lou i Andy se začali věnovat svým sólovým projektům. V roce 2009 ale Andy Barlow údajně přišel za Lou Rhodes a řekl jí, že by měli udělat další společné album. A ať zkusí říct nějaký argument, proč by tak neměli učinit. Lou na to neměla co říct. Takže udělali nové album,“ vysvětluje znovuzrození Lamb hudební publicista Zdeněk Svoboda.

Album 5 se navíc očividně povedlo. Recenze v prestižním hudebním časopise Q dokonce říká, že je to nejlepší deska Lamb od jejich debutu.

Koncert se koná v Kulturním centru Vltavská na Praze 7. Lístky stojí v předprodeji 690 korun bez poplatků, na místě 850 korun. Před Lamb zahraje písničkář Jay Leighton a kapela The Ramona Flowers.