Corea láká, pořadatelé přidají vstupenky do prodeje

Chick Corea

Chick Corea Zdroj: ctk

Koncert legendárního držitele 20 prestižních amerických hudebních cen Grammy Chicka Corey 10. března v brněnském Bobycentru láká příznivce jazzu a spřízněných žánrů natolik, že koncert je téměř vyprodán. Pořadatelé proto do prodeje přidali omezenou edici vstupenek na stání v ceně 390 korun.

„V současné době zbývá pouze několik posledních desítek vstupenek k sezení ve druhé kategorii za 1190 korun, první kategorii za 1490 korun a VIP kategorii za 2490 korun,“ uvedla mediální zástupkyně festivalu JazzFestBrno Silvie Marková, jehož součástí Coreův koncert je.

Legendární pianista přijede do Česka již poněkolikáté, tentokrát ale se svojí zbrusu novou formací The Vigil. V ní zaujal místo bubeník Marcus Gilmore, na baskytaru hraje Hadrien Feraud, který spolupracuje i s Johnem McLaughlinem. Do skupiny patří i saxofonista Tim Garland a kytaru objev z Los Angeles Charles Altura. Brněnský koncert je součástí turné, na němž si nový projekt odbude evropskou premiéru.

Chick Corea (ročník 1941) začínal svou hudební kariéru v 60. letech a stihl stát se členem doprovodných kapel takových legend, jako byli Stan Getz či Miles Davis. Během kariéry se volně pohyboval mezi různými žánry, od avantgardy přes bepop, fusion přes latinskoamerickou hudbu až po komorní klasickou hudbu a nahrávky pro děti.

Nahrál desítky alb, za něž získal řadu cen Grammy. Tu první si vysloužil společně se svou tehdejší kapelou Return To Forever v roce 1976, s níž stál u kolébky jazzrocku nazývaného také jako fusion. Poslední pak loni a letos, včetně ceny za nejlepší akustické jazzové album natočené se spoluhráči právě z Return To Forever Stanley Clarkem a Lennym Whitem.