Depardieu se omluvil za močení v letadle. Chytla se ho i reklama

Gérard Depardieu

Gérard Depardieu Zdroj: ctk

Herec Gérard Depardieu, který v úterý rozšířil rejstřík svých divokých kousků o močení na podlahu v letadle, se nyní za své chování omluvil. Celá věc vypadá najednou méně divoce a připomíná spíš typickou patálii mužů středního věku – potíže s prostatou. Hercův exces s malou potřebou pohotově využila reklama.

Francouzský herec Gérard Depardieu se omluvil za to, že v úterý močil na palubě letadla, a zdržel tak skoro o dvě hodiny jeho start. Jeho přítel Edouard Baer, který cestoval s ním, uvedl, že herec má prý potíže s prostatou.

Depardieu v úterý těsně před startem letadla společnosti CityJet z Paříže du Dublinu nevydržel čekat, až bude moci jít na toaletu, a podle svědků se v kabině vymočil na podlahu. Baer ale v prohlášení rozeslaném jeho jménem francouzským médiím napsal, že herec se vymočil do láhve, která přetekla. Cítil se tím prý velmi zahanbený a nabídl se, že to uklidí. Kapitán ale přerušil přípravy na start, Depardieu byl z letadla vysazen a spoj odletěl se zpožděním 110 minut.

Dvaašedesátiletý Depardieu je známý svými divokými kousky i svou zálibou v alkoholu. V dané chvíli prý byl ale střízlivý. Baer napsal, že má potíže s prostatou. Depardieu pak do Irska odletěl pozdějším spojem. Na ostrově natáčí další díl ságy o pomyslných galských hrdinech Asterixovi a Obelixovi. CityJet na incident reagovala s humorem. Na internetové síti Twitter napsala: „Připomínáme všem našim pasažérům, že naše letadla jsou plně vybavena WC.“ Incidentu využila k reklamě také další nízkonákladová letecká společnost Ryanair. Dnes na svou internetovou stránku umístila nápis „Nejsme jediní, kdo čůrá na konkurenci“, a aby nebylo pochyb, o co jde, doplnila ho dvěma útržky zpráv o Depardieuově příhodě.