Karlovarský filmový festival nenašel náhradu za ČEZ, přijde o generálního partnera

Cena Křišťálový glóbus

Cena Křišťálový glóbus Zdroj: David Kundrát

Jiří Bartoška
Fronta na vstupenky během karlovarského filmového festivalu
3
Fotogalerie

Karlovarský filmový festival minimálně letos ztratí generálního partnera. Energetická společnost ČEZ už dříve oznámila, že po šestnácti letech sponzoringu spolupráci ukončí, na pozici generálního partnera ji ale žádná jiná společnost nenahradí, oznámili v pondělí pořadatelé festivalu.

„Vzhledem ke krátké době mezi rozhodnutím generálního partnera a termínem festivalu nebudeme obsazovat pozici generálního partnera. Rozhodli jsme se pro změnu struktury partnerů,” oznámil prezident festivalu Jiří Bartoška s tím, že rozpočet bude, stejně jako v minulých letech, 140 milionů korun.

Do budoucna se může generálním partnerem stát některý ze stávajících hlavních partnerů festivalu. ČEZ přispíval téměř 20 miliony korun. Větší sumou ovšem přispějí firmy Mall.cz a EP Industries, které podle serveru Ihned.cz budou dohromady posílat zhruba 15 milionů korun.

Hlavní partneři festivalu pro letošní ročník: Vodafone, Innogy, Mall, Accolade, město Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Partneři: UniCredit Bank za Česko a Slovensko, Unipetrol, investiční skupina KKCG, Pivovary Lobkowicz, DHL, Philip Morris ČR, EP Industries, investiční fondy Czech fund, Sokolovská uhelná

Hlavní mediální partneři: ČT, ČRo, Právo, Novinky.cz, Reflex

Oficiální vůz: BMW

Oficiální káva: Nespresso

Oficiální nápoj: Karlovarská Korunní

Pořadatelé festivalu také uvedli, že vzdají zvláštní poctu režisérovi Miloši Formanovi, který nedávno zemřel - zahajovacím promítnutím filmu Lásky jedné plavovlásky.

V rámci zahajovacího koncertu před hotelem Thermal zazní mimo jiné blok hudby z Formanových filmů. Cenu prezidenta festivalu za umělecký přínos české filmografii získá Jaromír Hanzlík.

Hosté a hvězdy letošního filmového festivalu v Karlových Varech ZDE >>>