Lucie chystá nejen koncerty, ale po patnácti letech i nové album

Video placeholde
Lucie na tiskové konferenci představila plány na nové album a další koncerty
Lucie na tiskové konferenci představila plány na nové album a další koncerty
Lucie je první kapela, která vystoupila třikrát po sobě v O2 areně. nakonec tam zamířilo 48 tisíc lidí.
Skupina Lucie
5
Fotogalerie

Patnáct let uběhlo od vydání poslední řadové desky od fenoménu devadesátých let skupiny Lucie. Po opulentních oslavách třiceti let existence kapela vydá novou desku.

Michal Dvořák, Robert Kodym, David Koller a P. B. CH. − čtveřice, která v tuzemsku formovala hudební vkus devadesátých let, se rozhodla znovu zkusit štěstí s novými nahrávkami. Po dlouhé nahrávací pauze chystá nové album, které naváže na desku Dobrá kočzka která nemlsá, která vyšla již v roce 2002.

„Už jsme zralí, starší a to se snad odrazí i na písních a textech,“ uvedl Koller. Lucie se přitom k letitému spánku uložila po letech vzájemných sporů, kdy spolu jednotliví členové příliš nemluvili. „Ověřili jsme si, že nyní spolu můžeme pracovat opět 24 hodin denně,“ podotkl Dvořák.

Video placeholde
Skupina Lucie mluví o novém albu a nadcházejících koncertech • Dušan Kütner

Lucie patří ke komerčně nejúspěšnějším a nejoriginálnějším skupinám polistopadové historie tuzemské hudební scény. Jako jedna z mála stejně jako například Kabát, Buty či Kryštof dokázala vyprodávat nejen velké sportovní haly, ale i fotbalové stadiony.

Dlouholeté rozpory, kdy se z kapely poroučeli chvíli ten či onen člen, vyvrcholily na počátku minulého desetiletí.

Před pěti lety se ale dokázala čtveřice muzikantů přece jen domluvit a výsledkem byla řada koncertů ve vyprodaných halách v čele s O2 arenou či fotbalovým stadionem v pražském Edenu ke třicátému výročí vzniku kapely, které přilákaly desítky tisíc lidí. Ti se přišli podívat a připomenout si hity jako Šrouby do hlavy, Medvídek, Amerika či Černí Andělé.

Nové plány přitom hodlá Lucie podpořit dalšími koncerty. V této chvíli jsou plánovány tři, a to příští rok na podzim v Ostravě, Brně a Praze. Kapela ale nevylučuje, že jejich počet ještě stoupne.