Lidé naladí více programů

Televizní diváci na Hradecku budou mít kvalitnější televizní signál. Poprvé si na set-top-boxech naladí Českou televizi i soukromé kanály.

Malá televizní revoluce, která má přinést více zábavy v lepší kvalitě, vtrhne do dalších domácností už za necelý týden. Vysílač Krásné začne šířit digitální signál, který pokryje celé Hradecko.

„Digitální vysílač České televize velkého výkonu Pardubice – Krásné vstoupí do řádného provozu už ve středu 31. března,“ uvedl Štěpán Janda z tiskového oddělení České televize. Podle původního plánu to přitom mělo být až o dva měsíce později. Lidé vybavení set-top-boxy či televizory se zabudovanými digitálními tunery, však naladí v lepším obraze a zvuku nejen Českou televizi.

Poprvé i digitální soukromé kanály

Poprvé z vysílače na východě Čech se z Krásného začne šířit vedle čtyř programů České televize také digitální vysílání Televize Nova, Nova Cinema, Televize Prima, Prima Cool a Televize Barrandov. „V jednom televizním kanálu, kam se dosud vešel jediný televizní program, jsou čtyři nebo pět, dále to jsou doplňkové služby, jako elektronický programový průvodce, superteletext,“ uvedla mluvčí Českých radiokomunikací Marie Fianová.