Malínek: Taková šance se nepouští

Nový trenér A týmu olomouckých házenkářek chce rozhýbat zažité zvyky.

Ještě před měsícem se radoval ze stříbra, které vybojoval s olomouckými juniorskými házenkářkami. Teď už má trenér Libor Malínek jiné starosti. Nahradil svého dlouholetého kolegu a kamaráda Lubomíra Krejčíře ve funkci hlavního kouče interligové Zory.

Kdy se k vám poprvé doneslo, že byste mohl trénovat první tým Zory? Už před několika měsíci jsem se doslechl o tom, že by mělo dojít ke změně na postu trenéra A týmu. Pak to na chvíli utichlo. Když tým postoupil do finále interligy, měli všichni jiné starosti. Po skončení finálových bojů za mnou přišel předseda klubu Růžička a na rovinu se mě zeptal, jestli bych Lubomíra vystřídal.

Vzal jste si čas na rozmyšlenou? Taková šance se nepouští, kývl jsem okamžitě.

Trenéru Krejčířovi jste řadu let dělal asistenta. V čem chcete na jeho práci navázat a co budete měnit? Tým se nedá změnit během minuty mávnutím kouzelného proutku, takže návaznost na Lubomírovu práci samozřejmě bude. Ale něco nového bych do týmu vnést určitě chtěl, proto mě také výkonný výbor jmenoval. Vzal jsem si k sobě Lubomírova bratra Radka, počítám s tím, že společně rozhýbáme zažité zvyky.

Jak zatím vypadá letní příprava? Momentálně dokončujeme kondiční přípravu, pak nastane trochu zábavnější sportování – spinning, posilovna, koordinační cviky… Pak si na tři týdny všichni oddychneme a třetí týden v červenci se začneme naplno chystat na další sezonu. V minulosti byla možnost vyjíždět na soustředění do Německa nebo Polska, letos nám to finanční situace nedovoluje. Je to určitě škoda, ale smířil jsem se s tím.

Ve složení mužstva zůstávají dva velké otazníky – Martina Kelarová a Veronika Hejtmánková. Nastoupí i v nové sezoně? S oběma jsem už hovořil, nechaly si ještě nějaký čas na rozmyšlenou. Byl bych moc rád, kdyby minimálně ještě tuto sezonu v Zoře zůstaly.

A co případné posily? Tým doplní mládí, respektive čtveřice holek, které jsem vedl v juniorce a teď je chci zapracovat do interligového týmu. Jedná se o Gebre Selassie, Martinu Goldovou, Lucku Severovou a Báru Paškovou. Chtěl bych, aby v nové sezoně dostávaly více šancí.