Matěj se vrátil domů. Díky Sedmičce

Dostálovi z Velkého Oseka vítali ztraceného psa.

Svého psa Matěje už skoro oplakali. Smutný příběh však skončil happy endem. Díky týdeníku Sedmička.

„Už jsme nevěřili, že by se nám mohl vrátit,“ říká majitel desetiletého psa Petr Dostál.

Týdeník Sedmička přinesl v posledním lednovém čísle fotografie psů z útulků v Polabí a Dostál v jednom z nich poznal svého Matěje.

Co se stalo předtím? „Ztratil se nám na Silvestra. Na chvíli jsme odjeli pryč, Mates mezitím přeskočil plot a utekl. Musel být vyplašený z petard a ohňostrojů, i když bylo teprve pět hodin odpoledne. Máme nový plot a nenapadlo nás, že by ho mohl přeskočit,“ vysvětluje Dostál.

Hned na Nový rok se rozběhla velká pátrací akce. „Objížděli jsme vesnice v okolí, vyvěšovali letáky. Jenže bez úspěchu, jako by se po něm slehla zem,“ vzpomíná Dostálova manželka Anna.

Matěj byl na cestách tři dny. Pak ho našli lidé, dali mu najíst a druhý den odvezli do útulku v Poděbradech. Tam byl až do třicátého ledna. „Přitom mohl být doma už dřív,“ krčí rameny Dostál.

„Zkoušel jsem volat do všech útulků v okolí, do Poděbrad jsem volal dvakrát. Řekli mi, že tam takového psa nemají. Ale když jsem ho pak uviděl v Sedmičce, hned jsem ho poznal. Hlavní je, že se našel,“ uzavírá šťastný majitel.

Fotogalerii psů v polabských útulcích zveřejní Sedmička znova 25. února.