Miss: Porota ocenila i smysl pro humor

Nejkrásnější dívkou Kolínska se stala Aneta Plačková. Nebála se být zdravě drzá.

Chtěly ukázat své klady. Místo toho mnohdy poodhalily své nedostatky. Před plným divadlem se předvedla desítka dívek.

Koktání místo odpovědi na otázku moderátora nebo neumělé pokusy o různé taneční styly - také to bylo k vidění na Miss Kolínska. Kdo by očekával úroveň celostátních soutěží, byl by zklamán. Upřímný večer bez zbytečné pompy měl ale své kouzlo.

Účast mnohdy nebyla nápadem soutěžících samotných, velmi často přišel impuls od rodičů. „Nejdřív jsem se přihlásit nechtěla, ale musela jsem,“ řekla v nadsázce vítězka letošního ročníku Aneta Plačková.

Pro neúspěšné účastnice ale nemusí být zkušenost jen pozitivní. „Některým dívkám se, pokud neuspějí, může zhroutit svět,“ tvrdí Renata Stojkovová z kolínské Pedagogicko-psychologické poradny.

Pátečnímu večeru předcházely tři měsíce intenzivních příprav. „Dívky měly kurzy líčení a etikety,“ popsala pořadatelka soutěže Gabriela Šubotníková. Naprosté většině by ovšem prospěl spíš trénink chůze na podpatcích.

Jestli se něčím dívky z Kolína celostátním soutěžím vyrovnaly, tak snahou přiblížit se ideálu hubené modelky. Čtyři z nich mají index tělesné hmotnosti BMI 17,5 či méně, čili - trpí podváhou. Vítězná Aneta Plačková se blížila spodní hranici pro normální váhu, tedy indexu 18,5.

Náklonnost poroty si 178 centimetrů vysoká dívka pravděpodobně získala také projevenou duchapřítomností v rozhovoru s moderátorem soutěže Vlastou Korcem.

„Tušila jsem, že budete mít narážky na moji výšku. Vlasto, mohl jste taky vyrůst. Měl jste možnost,“ řekla o hlavu menšímu Korcovi.

Již za pár hodin musela vítězka obhájit korunku. Na oslavě vítězství ji chtěla sebrat jedna z přítomných dívek.