Muž v rádiovce loupil v Hořovicích v bance i v bytě důchodkyně

Policie stále pátrá po totožnosti asi 40letého muže, který v pátek 9. dubna dopoledne přepadl bankovní pobočku v Hořovicích na Berounsku.

Neznámý pachatel přistoupil k pokladní a ukázal jí, že má na svém těle připevněny tři modré válečky připomínající výbušninu. „Po pokladní chtěl peníze, žena za pokladnou lupiči vydala několik desítek tisíc korun. Muž potom banku opustil, aniž by někomu ublížil,“ uvedla mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Policie proto žádá svědky, aby na linku 158 poskytli informace k tomuto případu.

Dva dny před tím okradl muž v rádiovce také důchodkyni v Hořovicích. Zabouchal na okno domu v ulici Herainova a přesvědčil obyvatelku (77), aby mu otevřela s tím, že jí nese peníze. Pětitisícovou bankovku jí ukázal a potom žádal vrácení tří tisíc korun. Nakonec ženě ukradl peněženku s více než pěti tisícovkami. „Byl to muž ve věku 40 až 50 let, česky hovořící, vyšší silné postavy a na hlavě měl rádiovku,“ řekla dále Uriánková a dodala, že policisté varují seniory, aby do svých domovů nepouštěli cizí lidi. Zda se jednalo o jednoho pachatele je předmětem vyšetřování.

Pachateli, který byl v době přepadení banky oblečen do šedé bundy a tmavých kalhot hrozí trest odnětí svobody od 2 do 10 let.