Muž z Hranic se pár měsíců věnoval krádežím a podvodům. Teď je ve vazbě

Několikrát okradl svého známého, který je upoutaný na lůžko, ze zlatnictví v Hranicích utekl s platem šperků, od hranické čerpací stanice odjel s plnou nádrží a bez placení. Už je ale ve vazbě.

Hranicko/ Od června do konce září se devětatřicetiletý muž z Hranic věnoval podvodům a krádežím.

Začátkem června si od devětasedmdesátileté ženy půjčil motorovou pilu za 3 500 korun s tím, že ji druhý den vrátí. Hned ji ale v Hranicích prodal za 1 500 korun a peníze utratil.

Motorová pila ho nejspíš fascinovala, protože si ji vypůjčil od svého třiapadesátiletého známého z vesnice na Hranicku. Motorovou pilu v hodnotě pět tisíc korun prodal za tisícovku.

Přesto přijel v srpnu navštívit svého známého, který je trvale připoután na lůžko, a neštítil se ukrást mu odemčenou příruční pokladničku umístěnou vedle postele na nočním stolku. Tam měl muž měl osobní doklady a dvacet tisíc korun. Pokladničku zloděj vyhodil do Hranické propasti a peníze utratil.

V září na hranické čerpací stanici, kde přijel jako řidič s osobním vozidlem Škoda Favorit, natankoval 40 litrů benzínu za 1 124 korun a bez placení z místa ujel.

Koncem září pak pod záminkou koupě zlatého řetízku si nechal od prodavačky předložit na pult v prodejně v Hranicích plato s 21 kusy 14 karátových zlatých řetízků a jedním zlatým náramkem. Šperky si prohlížel, pak uchopil celé plato a z prodejny vyběhl ven.

Posléze policisté zjistili, že kromě krádeží ho přistihla policejní hlídka při jízdě v autě pod vlivem alkoholu a navíc se ukázalo, že muž nevlastní řidičský průkaz. Vozidlo řídil i přesto, že mu Okresní soud v Přerově uložil v květnu zákaz řízení motorových vozidel na čtyři roky.

Muž je už ve vazbě a policisté mu sdělili obvinění z trestných činů podvod, krádež, ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorových vozidel bez řidičského oprávnění. Hrozí mu až tři roky za mřížemi.