Na Metronome Festivalu zazpíval Sting, nechyběl ani Koller

Sting

Sting Zdroj: Dušan Kütner

Kasabian
Young Fathers
Young Fathers
The Pretty Things
Lidé rádi využili vodní stěnu
14
Fotogalerie

Na Výstavišti v pražských Holešovicích skončil dvoudenní Metronome Festival. Hvězdou sobotního programu byla britská kapela Kasabian. Páteční program na hlavní scéně zakončil Sting.

Na čtyřech pódiích se představili tuzemští i zahraniční interpreti. David Koller například reprezentoval svůj projekt Friends, zpěvačka Klára Vytisková vystoupila v projektu Klara & Pop s klávesistou Ondřejem Pivcem, zazpívala i vítězka letošní kategorie zpěvačka roku cen Anděl Lenny nebo formace Android Asteroid. Ze zahraničí dorazily také kapely Young Fathers a příznivce starší rockové muziky potěšily The Pretty Things.

Kasabian přivezli na Metronome nové album For Crying Out Loud, kterému se z prvního místa prodejnosti na britských ostrovech podařilo sesadit dosavadní jedničku Eda Sheerana. Kasabian původně začínali v roce 1997 pod názvem Saracuse. Až později si propůjčili jméno od členky kultu Charlese Mansona. A ačkoli první nahrávky vznikaly na konci 90. let, svůj eponymní debut kapela vydala až v roce 2004. Na popularitě pak získávala díky sérii úspěšných singlů, které ji vynesly do širšího povědomí.

Metronome Festival zakončil v neděli ráno DJ Solomun, který slíbil tříhodinovou party. Solomun je jedním z nejvýznamnějších dýdžejů současné evropské scény - pravidelně vystupuje na Ibize a vlastní dvě vydavatelství.

Od čtvrtka byl v parku Stromovka zpřístupněný kemp. "Naší výhodou je, že nabízíme návštěvníkům městský festival se službami a pohodlím, které poskytuje pouze město. Na druhou stranu náš areál, umístěný částečně v zeleni i v zábavním parku, navodí správnou festivalovou atmosféru," uvedla dramaturgyně festivalu Barbora Šubrtová.

Po ukončení hlavního večerního programu byl provoz metra ve směru do centra posílený. Přibyla festivalová tramvajová linka číslo 40. Pro noční přepravu lze využít provoz tramvajových linek 93 a 94 přímo od Výstaviště do centra města s odjezdy každých deset minut. Akci provázejí rozsáhlá bezpečnostní opatření. Pořadatelskou službu zajišťuje 114 lidí, kteří budou spolupracovat s městskou i státní policií. Více informací je na www.metronomefestival.cz.