Nabídka nových aquaparků se stále rozšiřuje

Léto je už za dveřmi a s ním i doba dovolených a volného času stráveného pokud možno u vody. I když většina lidí přes léto vyhledává především přírodní koupaliště, pokud to tedy počasí dovolí, ani aquaparky si během letních měsíců na nezájem veřejnosti rozhodně nestěžují, opak je spíše pravdou – počet jejich návštěvníků se pohybuje na hranici kapacity.

[file:10456:small:right]

To platí i o největším aquaparku ve střední Evropě, který se nachází doslova pár stovek metrů za jižní hranicí Prahy. Ten se od letošního roku může pyšnit titulem „Aquapark desetiletí“, který získal nejen za svou velikost, ale zejména za technické řešení. Pokud jde o nabídku vodních rájů v dalších českých městech, neustále se rozšiřuje. Vzorem pro řadu dalších může být například aquapark v Litomyšli, který potěší i oko milovníků ladné architektury.

Rekonstrukce pardubického plaveckého areálu je zase všeobecně známá dohady o její skutečné ceně, která zřejmě výrazně převýší původní plány pardubické radnice. Při výčtu novinek nesmíme zapomenout na snad konečně definitivně dostavovaný areál plaveckého bazénu s dalšími vodními atrakcemi v Praze. To vše a řadu dalších jistě zajímavých článků vám přináší nové vydání magazínu Realit, které právě držíte v rukách.

Přeji vám co nejkrásnější prožití začínajícího léta.

*Tomáš Johánek, šéfredaktor*