Nejlepší fotografie uplynulé dekády: vzestup a pád Islámského státu

Muž s pláčem nese svou dceru z části města ovládané islámským státem k iráckým vojákům zvláštních sil během bitvy v Mosulu v Iráku, 4. března 2017.

Muž s pláčem nese svou dceru z části města ovládané islámským státem k iráckým vojákům zvláštních sil během bitvy v Mosulu v Iráku, 4. března 2017. Zdroj: Reuters

Chlapec čeká se svou matkou ve frontě na humanitární a lékařskou pomoc poté, co opustil Baghúz, poslední državu Islámského státu. 5. března 2019.
Prezident Barack Obama (druhý zleva) a viceprezident Joe Biden (vlevo), spolu s členy národního bezpečnostního týmu, dostávají aktuální informace o misi proti Usámovi bin Ládinovi v Bílém domě (1. května, 2011). Na snímku jsou: ministryně zahraničí Hillary Clintonová (druhá zprava) a ministr obrany Robert Gates (vpravo). Poznámka: Utajovaný dokument, který vidíte na této fotografii, byl u zdroje zakryt. Snímek pořízen 1. května 2011.
Syrští rebelové se kryjí před troskami, poté, co zeď, za níž se skrývali, zasáhla střela vypálená z kontrolního bodu vládních jednotek během bojů v damašské čtvrti Ain Tarma v Sýrii, 30. ledna 2013.
Muž drží tělo mrtvého dítěte. Aktivisté tvrdí, že oběti byly zabity nervovým plynem v oblasti Ghúta, Sýrie, 21. srpna 2013
Příslušníci menšiny Jezídů prchají před z města Sindžár před bojovníky Islámského státu, Irák, 11. srpna 2014.
10
Fotogalerie

Agentura Reuters pravidelně vybírá nejlepších snímky, které reprezentují ty nejdůležitější události. Letos na sklonku dekády přidala agentura i výběr nejlepších snímků za posledních deset let, která utvářel i vzestup a pád teroristické organizace Islámský stát. Zde je výběr těch nejpůsobivějších fotek podle deníku E15.