Nejraději má aerobik a svíčkovou

Kateřina Těšitelová z Hradce Králové studuje na pardubické univerzitě farmakochemii. Východní Čechy letos bude reprezentovat mezi finalistkami soutěže Miss aerobik.

Kateřina Těšitelová sbírá tituly v soutěžích krásy jeden za druhým. Před dvěma lety získala ten první – vicemiss aerobik junior České republiky a první vicemiss Mažoretka Evropy. Pátého prosince se v Praze rozhodne, zda devatenáctiletá studentka z Hradce Králové uspěje i v letošním ročníku Miss aerobik.

Pomohla vám účast v předchozích soutěžích?

Hodně mi pomohla účast na Miss aerobik ve třídě sedm, což byla stejná soutěž, ale v juniorkách. Vypadala úplně stejně. Takže jsem už věděla, do čeho jdu.

Trpíte trémou?

Trpím. Teď ji ještě nemám, ale až se bude chýlit k finálovému večeru, tak počítám, že budu mít obrovskou trému.

Kdo vás přihlásil do soutěže?

Asi od deseti let chodím každoročně na tyto soutěže. Vždycky jsem se přihlásila sama. Už jako malinká v kadetkách jsem jezdila na Miss aerobik, pak v juniorkách a teď v tom pokračuju.

Miss aerobik je nejen o sportu, ale i o kráse. Změnila byste něco na svém vzhledu?

Možná boky, mám je trochu širší. Mám to asi dané dědičně. Ale jinak bych neměnila nic. Myslím si, že každá holka by se měla umět se sebou spokojit, ať je, jaká je.

Čím vším musí finalistky Miss aerobik projít?

Naše soustředění se skládá z modelingové části, kde stejně jako jiné miss musíme zvládnout nejen chůzi na podpatcích, ale také třeba rozhovor se slavnou osobností, který ukáže, jak se umíme vyjadřovat. Pak musí být každá finalistka určitě zdatná i pohybově. V aerobiku se totiž porotě představuje svojí sestavou, kterou si sama vymyslí. Navíc máme i různé přednášky a absolvovaly jsme také sportovní akce.

Jaké?

Třeba paragliding, ten mě bavil nejvíc. Nikdy jsem adrenalinový sport nedělala. Asi proto mě tak nadchnul.

Jak vypadá váš jídelníček?

Ten jsem teď dostala vypracovaný od pana Havlíčka jako každá finalistka soutěže. Je to odborník na zdravou výživu, který nám radí, co je pro nás dobré a co ne. Snažím se ho dodržovat, někdy to vyjde, někdy ne. Ale moje nejoblíbenější jídlo je svíčková. I když si ji už nedávám s knedlíkem, ale s těstovinami.

Která disciplína je pro vás nejtěžší?

Asi modeling. V žádné agentuře nejsem a na podpatcích kromě těchto soutěží nechodím.

Už se vám na podpatku zvrtla noha?

Naštěstí ne, ale říkají mi, že při chůzi běžím. Tak se snažím chodit tak pomalu, jak to jen jde. Pak je to prý lepší.

Máte i jiné záliby?

Sport vede. Mám ráda in-line bruslení a plavání. Akorát škola a tréninky aerobiku mně zabírají hodně času, takže už to nejde tak skloubit. Také ale ráda chodím do divadla.