Nejstylovější „fakánek“ je pětiletý Mexičánek

Alonso Mateo

Alonso Mateo Zdroj: Profimedia.cz

Alonso Mateo jako malý superšviháček
Stylové oblečení ubírá Alonsovi  na dětském vzezření a přirozené roztomilosti
Jako James Dean v měřítku 1:2
Řekni mi zrcadlo, kdo v zemi zdejší...
To je jinačí maskáč, než ten, který oblékají každý pátek trempi ze Smícháče
5
Fotogalerie
V seriálu Simpsonovi je scéna, v níž desetiletý Bart vyhrožuje své matce, že pokud ho bude nutit, aby si zkoušel nové šaty, ztropí nevýslovnou ostudu. Marge se zalekne, ale chlapce současně upozorní, že potom bude mít ostudu sám, až bude muset chodit v něčem, co mu nepadne. Úplným opakem typického předpuberťáka Barta je však teprve pětiletý Alonso Mateo, který se s rolí modemana sžil už v pěti letech. I proto je považován za nejstylověji oblékané děcko.

Malí Beckhamovi, Jolie-Pittovi nebo Suri Cruiseová by měli zpozornět, protože je nyní z trůnu nejstylovějších dětí světa sesadil Alonso Mateo, který se díky svému stylovému oblečení podtrženému přesně odváženou přísadou ledabylosti stává hvězdou.

Alonso není dítětem slavných rodičů, ale jeho matka Lusia Fernanda Espinosa je módní stylistka na volné noze a s modely odzkoušenými na synovi se ráda blýskne na sociální síti Instagram, kde mají oba už kolem 130 tisíc fandů.

Narozdíl od hochů s „konfekčními “ vlastnosti podobnými s Bartem Simpsonem sdílí malý Mateo už v pěti letech se svou matkou lásku ke značkám jako Dior, Tom Ford nebo Gucci. Maminka nedá dopustit ani na Chanel či Givenchy.

Len tak v džínoch a tričku...

Mateo samozřejmě chodí s matkou nakupovat a díky sociální síti se stal už natolik populárním, že ho na ulici lidé poznávají a fotí se s ním, jako kdyby byl Justin Bieber.

Autor tohoto krátkého postřehu ze světa módy si v té souvislosti vzpomněl na své vlastní dětství v husákovském bezvětří, lépa řečeno na historku, kterou kdysi dávala k dobru jeho matka; když se při jedné z mnohých kuřáckých pauz coby referentka v ČSA bavila s kolegyněmi o dětech, jedna z nich potáhla ze své winstonky se slovy, že se o oblečení dětí moc nestará, že „behajú vonku, len tak v džínoch a tričku“. „Naši kluci taky lítaj před barákem,“ odkašlala matka a típla spartu, „jen tak… v teplákách… a tričku.“ Je pravda, že i v normalizačních teplákách potřísněných jesenkou jsme měli blíž k tehdy ještě neexistujícímu Bartovi Simpsonovi, než k malému Alonsu Mateovi. Ale proti gustu žádný dišputát.